DIY Peisovner

August 22

Mens ildsteder er flott å se på, de er ineffektive ved oppvarming et hjem. Vedovner, på den annen side, er effektive leverandører av varme, mens på samme tid gir det visuelle attraksjon som peis gjør. Fordi de får så varmt, må vedovner plasseres og installeres riktig.

Ovner Typer

Det finnes to hovedtyper av innendørs vedovner: de med katalytiske forbrenningsapparater, og de uten. Katalytiske forbrenningsapparater er enheter som gir renere brennere. De felle sot og røyk som ellers ville unnslippe gjennom en ventil eller skorstein og forårsake kreosot å danne. Brennerne fange rester, og langsomt brenne den av før det kommer ut av apparatet. Deres ulempen er at de må rengjøres regelmessig, og deretter erstattet hver to til tre år. Ovner uten forbrenningsapparater varme like godt, men krever skor feiing i begynnelsen av hver sesong, eller oftere hvis du brenner myke tresorter som furu og catalpa.

Noen komfyr er frontlastere. Andre er topp lastere. Og atter andre er lastet med sidedører.

Stove Størrelser

Hver kommersielt tilgjengelig ovnen har en BTU vurdering oppført på baksiden av det. Dette forteller deg hvor mye varme ovnen legger ut på maksimal bruk. Ovner spenner fra veldig små (mende, f.eks 16-tommers logger) til svært store (opp til 36-tommers logger). Et lite rom kan varmes opp svært komfortabelt med en liten komfyr, men en stor ovn er nødvendig for uteområder.

Stove Place

Ovner er vanligvis plassert i nærheten av yttervegger og ut av turstier i huset. Hensyn må tas, men å sørge for at veggen bak ovnen er skikkelig brannsikre. Siden ovner avgir en enorm mengde varme, de er ofte plassert i front av murvegger, eller vegger som har en brannsikker sement bord på dem.

Det er også viktig å plassere ovnen på en gulvflate som er brannsikre, som murstein eller keramiske fliser. Ikke plasser komfyren på en tre- eller teppebelagt gulv; glør ofte flykte fra brennkammeret når du går å laste loggene til en aktiv brann. På et minimum, vil disse glør arr gulvet; veldig muligens, de kunne starte en brann hvis det kommer i kontakt med brennbart materiale som teppe eller tre.

Hvis du ikke har et brannsikkert gulv, kan du kjøpe eller lage brannsikre pads å plassere ovnen på. Bare sørg for at puten strekker seg 24 inches forbi kanten av komfyren som har lastedøren.

Stove Eksos

Mange mennesker med vedovner trykke på eksisterende skorsteiner. Hensyn må tas, men å sørge for at skorsteinen er foret. Hvis ikke, må du installere en skorstein liner. Du trenger også en skorstein liner hvis skorsteinen du hanke inn blir også brukt til å utmatte en ovn.

Du vil få en bedre luft utkast til ovnen hvis eksosrøret går rett ut og inn gjennom taket / taket i stedet for først å gå inn i en vegg og deretter opp gjennom veggen. Eksos kjøler når den bort fra ovnen, og hver sving i eksosrøret hastigheter kjøleprosessen. Kjøling eksos danner kreosot i liner.

Det er også mulig å kjøre en eksosrøret fra ovnen rett gjennom ytterveggen av huset, og deretter opp på utsiden av huset. Pass på, men å forlenge røret 4 fot over kanten av taket for å minimere sjansene for glør som faller på taket helvetesild.

Tips

Varmen stiger og akkumuleres i taket av rom med vedovner. Hvis rommet med komfyren ikke allerede har en, kan du vurdere å installere en takvifte. Ceiling fans med sine blader vinklet ned gjør en fantastisk jobb med å resirkulere varm luft i hele rommet.

Hvis du planlegger å male veggen bak ovnen, bruke spesielle varmebestandig maling produsert spesielt for denne type program.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com