Utendørs Planter med hvite flekker på bladene

September 3Det er mange sykdommer som kan forårsake blad symptomer i utendørs planter. Men planter som utvikler hvite flekker på bladene og stammer ofte lider av pulveraktig mugg. Denne sopp sykdom utvikler seg på mange typer utendørs planter og spres via luft eller vannsprut.

Identifikasjon

Pulveraktig mugg er forårsaket av to typer sopp: Podosphaera fusca og Erysiphe cichoracearum. Pulveraktig mugg er ofte alvorlig i områder hvor klimaet er varmt og tørt. Imidlertid må luftfuktigheten være høy for pulveraktig mugg sopp å spire, noe som gjør det vanlig i fuktige, skyggefulle områder hvor plantene er overfylt.

typer

Mens pulveraktig mugg påvirker nesten alle planter i landskapet, visse typer planter er mer utsatt for det enn andre. Woody prydplanter som Dogwood, krabbe epler, asalea, kirsebær, lilla, roser, kaprifol og wintercreeper er noen av plantene har økt risiko for å utvikle pulveraktig mugg. Urteaktige planter som georginer, phlox, gerbera tusenfryd, zinnia og løvemunn også er utsatt for pulveraktig mugg.

symptomer

Utendørs planter med pulveraktig mugg viser ofte symptomer som hvite flekker eller flekker på de nedre bladflater, som kan spre seg til blomsten og stengler. Infiserte bladene kan bli forvrengt, blir gule og slipp tidlig. Utendørs planter med tunge belegg, pulveraktig mugg kan ikke motta tilstrekkelig sollys, noe som kan resultere i stunting.

Kontroll

Forebygging av pulveraktig mugg oppnås best ved å plante sykdom-resistente varianter, for eksempel blomstring Dogwood, noen hybrid te roser og noen crape myrt, for å nevne noen. Unngå å plassere planter som ikke er resistente mot pulveraktig mugg i lave, skyggefulle områder. Hvis dine utendørs planter utvikler symptomer på pulveraktig mugg, unngå å bruke nitrogen rike gjødsel, unngå overhead vanning, og fjerne alle infiserte planteavfall fra hagen. Kjemiske kontroller er tilgjengelige. Kontakt en lokal forlengelse kontor for råd om hvilke produkter som er best for plantene dine.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com