Hvordan å forplante Impatiens fra borekaks

September 8

Hvordan å forplante Impatiens fra borekaks


Impatiens trives i skyggefulle hager innen sone 4 til 8 på det amerikanske Department of Agriculture Plant hardførhet Zone kart. De blomstrer fra tidlig sommer til frost i liten hvit, rosa, laks og røde blomster. Hurtigvoksende planter, Impatiens krever mye fuktighet gjennom hele vekstsesongen. De er enkle å forplante, fra frø eller stiklinger, tatt på sensommeren.

Bruksanvisning

1 Vann impatiens dagen før du tar klippe.

2 Forbered en planting container ved å fylle den med like deler av steril potting jord og perlite. Fukt blandingen godt og stikke hull i jorda for borekaks.

3 Cut 4 til 6 inches fra toppen av et impatiens stammen. Ta kutte 1/2 tomme under en node.

4 Knip av bladene fra de nedre to tredjedeler av skjæringen.

5 Dip cut-slutten av impatiens demme opp vann til bunnen tomme av det er vått. Rull den ende av skjære til forankring hormonet pulver og stikke den inn i hullet i den potting jord, til innenfor 1/2 tomme av de nederste bladene.

6 Plasser håndverket pinner eller sugerør inn i potten, langs innsiden rim, like avstander. Disse vil bli brukt til å holde plastposen bort fra skjære.

7 Skyv planting potten i plastposen, og pass på at posen ikke berører skjæring.

8 Plasser potte kutte i indirekte sollys eller 6 inches under vokse lysene. De Impatiens borekaks skal heie innen seks uker.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com