Hvordan Grow Nut trær fra frø

July 25

Det er enklere og raskere å vokse de fleste mutter trær fra tre grafts, men hvis du er den eventyrlystne typen, kan du vokse nesten enhver type mutter fra frø. Det hjelper hvis du er på ingen hast, fordi du skal vente minst fem eller seks år for engelsk valnøtter og kinesiske kastanjer, og minimum 10 år for din første avling av svart valnøtter eller pekannøtter. Suksess for voksende mutter trær fra frø avhenger ikke bare av din tålmodighet, men om vær og andre miljøfaktorer.

Bruksanvisning

1 Velg noen lubben, sunne nøtter. Fyll en plastpose med fuktig torvmose eller flere fuktig tørkepapir og sette nøtter i midten av posen.

2 Forsegle posen sikkert og legg den i kjøleskapet i ca tre måneder. Sjekk posen innimellom for å være sikker på at mutterne ikke tørker ut.

3 Velg en godt drenert sted å plante nøtter. Et sted som ikke er utsatt for sterk vind vil være best. Plant nøtter ca 3 til 4 inches dyp og minst 10 fot fra hverandre tidlig på våren, rundt påske.

4 Se for nøtter til spirer i midten av sommeren, eller etter ca 10 til 12 uker. Hold spirene sunt ved å gi dem rikelig med vann i tørre perioder og gjødsel i vekstsesongen.

Hint

  • Hvis du ikke har plass i kjøleskapet til å lagre nøtter, kan du sette dem i en kaffe kan fylt med plantejord og lagre dem på et kjølig sted, for eksempel en garasje i tre måneder.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com