Frukt og grønnsaker du kan vokse i en Pot

October 1

Frukt og grønnsaker du kan vokse i en Pot


Det er mange gode grunner til hage i containere i stedet for å så frø direkte i jorda. Mange har små verft som tilbyr begrenset hagearbeid plass; andre ønsker å dyrke frukt og grønnsaker som ikke er godt egnet til det naturlige klimaet; noen mennesker bare ønsker å kle opp dekk eller front bøye med iøynefallende grøntområder. Uansett årsak, er det overraskende mange av frukt og grønnsaker godt egnet til potte liv.

grønnsaker

Grønnsaker som er fysisk liten, slik som reddiker, baby gulrøtter, vårløk og blad salat er spesielt kompatibel til container kultur. Imidlertid kan de fleste noen type vegetabilsk dyrkes i en pott, så lenge den valgte container er stor nok til å komfortabelt huse plantens røtter. Små, buskete planter, for eksempel cherrytomater, chilipepper og bush bønner blomstre når satt i beholdere som holder minst 2 liter jord. Store, bladrike grønnsaker, som blomkål, brokkoli og kål, enkelt innlemmes med 5-gallon potter. Spar verdifull hage plass ved hjelp Vining grønnsaker, for eksempel små-fruited tomater, agurk og sukkererter for å dekke trellises, arbors og søyleganger.

små Frukt

Sommer frukt, for eksempel bær og meloner, er et must for de fleste hjem hager. Fruktbærende busker, for eksempel bush kirsebær og blåbær, kan med hell dyrkes i 10-gallon kar. Når satt i solrike områder, disse dekorative busker er i stand til å produsere opp til 7 pounds av fersk frukt per plante. For de kort på plass, kan en ruvende container eller pyramide planter brukes til å holde mange jordbærplanter, og vil bli lastet med frukt, forutsatt at jorda holder seg godt vannes. Meloner plantet i 5-gallon potter kan kreve litt ekstra omsorg - ikke fordi de er spesielt masete, men fordi et stort antall skadedyr trekkes til den søte duften av modning frukt. For å oppnå de beste resultatene fra container vokst meloner, velg varianter som viser en kompakt vekst vane og produserer små, raske modning frukt, for eksempel sukker bush vannmelon.

Dwarf Fruit Trees

Med sin naturlig liten vekst, dverg frukttrær er et opplagt valg for dyrking i potter. Plante trær i beholdere tillater gartnere med begrenset plass til å dyrke tradisjonelle hage favoritter, som for eksempel epler og fersken. Det gjør også de i kjølig klima for å nyte tropiske frukter, som sitroner, lime og avokado. Dverg frukttrær er lettere å beskjære, spray og høst at deres full størrelse kolleger, men å sikre riktig vekst og utvikling, må de med jevne mellomrom plantet i en serie av stadig større beholdere. Som en generell tommelfingerregel bør unge trær bli transplantert hver høst i kar som er ca 6 inches større enn deres nåværende container, helt til de når modenhet.

urter

Spirende kokker kan mote en iøynefallende, potted kjøkken urtehage ved å kombinere en rekke populære kulinariske urter i en stor terra-cotta potten. Inkluder oppreist rosmarin eller dill for høyde. Bruk krypende timian eller merian å drapere over beholderen kanten. Legg kamille og oregano til å gi bot løvverk tekstur og tusenfryd-lignende blomster. Marker hele skjermen ved å inkludere sølv sprigs av duftende lavendel.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com