Typer Grass i Zimbabwe

May 14

Typer Grass i Zimbabwe


Zimbabwe er en republikk nasjon grenser Sør-Afrika, Mosambik, Zambia og Botswana. Den store høyden terrenget i Zimbabwe moderate tropisk klima, som gir opphav til et bredt utvalg av planteliv. Gress vokser i overflod gjennom rullerende høy veld (gress savanne) i det sørlige Zimbabwe og omfatter hundrevis av arter fra over 150 slekter.

Fountain Grass

Pennisetum er en slekt av årlige og flerårige grasarter som finnes i tropiske og tempererte områder rundt om i verden. I Zimbabwe er 11 arter av Pennisetum funnet både i high-veld-regionen og de østlige lavlandet. Fontene gress (P. setaceum), de vanligste artene i landet, er en flerårig utvalg med en tett, mounding vekst vane, stri blader og høye stilker med lilla, tufted frø hoder. Kikiyu gress (P. clandestinum) er en introdusert art som har naturalisert over Zimbabwe. Lav vekst og tette, Kikiyu gress danner en tykk matte av vegetasjon som sprer seg raskt.

Red-Top Grass

Et vanlig syn langs veikanter og områder med forstyrret jord i Zimbabwe, red-top gress (Melinis) er en slekt av flerårige gressarter som vanligvis brukes i ornamentale hagebruk. Natal red-top (M. repens) er en art finnes hovedsakelig i høylandet i det sørlige og vestlige Zimbabwe. Som andre arter i slekten, bærer natal red-top fluffy, rose-farget frø hoder på toppen av tre-fot-høye stilker hele våren og sommeren. Bust-leaved red-top (M. nerviglumis) skiller seg fra andre medlemmer av sin slekt i fargen på bladverket sitt, som har en blålig støpt. De rødlig frø dusker er blekere enn andre arter, og blir ofte sett på verft og langs veikanter i Zimbabwe.

Love-Grass

En av de mest tallrike og utbredte gress slekter i Zimbabwe, finnes kjærlighet-gress (Eragrostis) i over 70 arter rundt om i landet. Spiky kjærlighet-gress (E. chapelieri) er en flerårig utvalg som vokser i tette, tre-fot-høye dusker i steinete eller sandholdig jord i nærheten av vann. De flate frø hoder kan nå 9 inches i lengde og har vanligvis en nikkende utseende på grunn av sin vekt. Funnet i sesong fuktige gressletter, hjerte-frø kjærlighet-gress (E. capensis) vokser i høyder over 3000 fot. Den har kortere blader enn andre typer kjærlighet-gress og hjerteformet frø klynger arrangert vekselvis langs fire-fot-høy stengler. Fjærlett kjærlighet-gress (E. hispida) er en vann-elskende variasjon som forekommer naturlig langs elveleier og andre vassdrag. Den har en erigert vekst vane med luftig frø klynger som er sølv-hvit i fargen.

Bushveld Signal Grass

Bushveld signal gress (Urochloa mosambicensis) er en flerårig mounding gress som finnes i åpen savanne og skogkledde gressletter hele Zimbabwe. Funnet i høyder på opptil 5000 fot, er bushveld signal gress den foretrukne feed av beite dyr i regionen som antilope og sebra. Det er en raskt sprer arter som danner en tett matte sammen med to-fot-høye, spinkle i stokk.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com