Slik fjerner Ink fra vann

August 26

Slik fjerner Ink fra vann


Alle væsker inneholder en viss mengde vann. Til og med blekk, som kan virke som en egen enhet, inneholder en viss prosentandel av vann. Kan bevise dette gjennom metode for enkel destillasjon. Når de varmes opp, fordamper vann ved en lavere temperatur enn de faste pigmenter i blekk. Dette betyr at vannet stiger som damp før blekket, noe som gjør dem separable med en enkel destillasjon oppsett.

Bruksanvisning

1. Hell blekk inn i en Erlenmeyerkolbe, slag med en stor, trekantet bunn. Fyll kolben om lag en fjerdedel full av blekk.

2 Plasser kolben på en Bunsen-brenner stå med en Bunsen-brenner under den. Ikke tenne brenneren enda.

3 Sett en gummi kork inn i kolbe og presse en bøyd glassrør ned i et av hullene i korken. Glassrøret skal være bøyd i en 45 graders vinkel slik at de lengre enden peker mot arbeidsflaten når den korte enden settes inn i korken.

4 Skyv et stort beger under lange enden av røret. Plasser et mindre beger inne i større beger. Fylle den større begerglass med kaldt vann slik at det legger seg omtrent halvveis opp langs sidene av den mindre beger. Dette vil avkjøle destillert vann når det strømmer inn i den mindre beger.

5 Lys en Bunsen-brenner med en brann stål og justere flammen til omtrent 1/4 tomme under bunnen av kolben. Som kolben varmes, bør dampen stiger fra blekket og inn i glassrøret. Etter inn i røret, bør det gli ned i mindre beger, slik at bare blekk bak.

Hint

  • Hvis du ikke har en pre-bøyd glassrør, forsiktig varme en rett man over en Bunsen-brenner. Når røret blir oransje, bøyer det forsiktig i en 45 graders vinkel. Bend sakte, eller glasset vil krympe og lukke opp eller knuses.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com