Hvordan Grow en Manzanita treet

June 16

Hvordan Grow en Manzanita treet


Felles manzanita tallet (Arctostaphylos manzanita) trenger kanskje ikke for alle 217 registrerte arter, underarter, varianter og sortar i samme slekt. Selv om de er også ofte kalt manzanita, noen av disse blomstrende innfødte busker utviklet seg i fjellet, andre i kystnære strøk. Noen som regn, andre foretrekker tørt vær.

Vanlige Manzanita voksende Basics

Felles manzanita, en eviggrønn staude, har brunaktig, oransje til nesten rød bark og tykke, læraktige blader. Manzanita betyr "lite eple" på spansk, en referanse til formen på frukt som bærer sine frø. Felles manzanita vokser sakte, ca 6 fot i året i 20 år, topping ut på 10 til 12 fot høy. Det liker delvis skygge til full sol og opptil 60 inches med regn i året og en jord pH på 5,5 til 7.3. Felles manzanita vil vokse i US Department of Agriculture plante hardførhet soner 8a til 10b. Det er behov for minst 120 dager uten frost.

Hvor å plante

Space felles Manzanita frøplanter 6 til 15 fot fra hverandre i åpen plass, 8 til 10 fot fra siden av en en-etasjers bygning og seks til åtte fot fra hjørnet av en en-etasjes bygning. Plante dem i et område der de ikke trenger å konkurrere med andre planter. Plante dem i en åpen plass hjelper også hindre soppsykdommer som rammer bladene i stillestående luft.

Planting Unge Manzanitas

Plant et felles manzanita frøplante i et hull som ikke er fullt så dypt som roten ballen og dobbelt så bred. For å gjøre det enklere for rot tips for å trenge inn i stedlige masser, bruk en hakke eller spade for ujevn bunnen og sidene av hullet. Skyv roten ballen i hullet, slik at ingen røtter er curling. Bruk din hæl eller baksiden av spade for å sørge for at jorda er fast uten luftlommer. Toppen av rotklumpen skal være 1/2 til 1 tomme over bakken. Hvis frøplante kom med en stake, fjerne det. Vann treet grundig og fortsette vanning for en måned. Kraftig regnskyll sprut gjørme på bladene av de laveste grenene kan føre til soppsykdommer. For å unngå dette, sette en grov mulch av chips eller bark rundt bunnen av nyplantede planter.

Gjødsel og vann

Det er ingen grunn til å befrukte en felles manzanita. Det er en innfødt plante som utviklet seg i dårlig jord der det blomstrer naturlig uten kunstgjødsel. Gjødsling resulterer i rask vekst som etterlater den sårbar for sykdommer. Den foretrekker godt drenert, uendret stedlige masser. Vokser ikke vanlig manzanita i soggy jord eller i skyggen. Ikke vanne den regelmessig i sommer. Vann det av og til hvis jorda drenerer godt.

beskjæring

For å øke tettheten av interiøret, beskjære tips av vanlige Manzanita filialer på senvinteren før ny vår vekst har begynt. Også i vinter, beskjære eldre grener som utgyter bark og fjerne nederste greinene for å vise fram sine myke, skulpturelle indre grener. Fjerne de lavere grenene vil også øke luftsirkulasjon. Desinfisere beskjæring verktøy før bruk ved å dyppe dem i fem minutter i en løsning av en del teknisk sprit og en del vann. La beskjæringssakser lufttørke eller skyll med rent vann.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com