Kan du bruke en gammel vannlinjen på en ny oppvaskmaskin?

February 8

Når du fjerner en gammel oppvaskmaskin og installere en ny en på kjøkkenet, er det flere elementer som må være koblet, inkludert avløpsslangen, elektrisk tilkobling og vanntilførselen. Man må kunne installere hvert av disse elementer for å sikre at oppvaskmaskinen ikke utvikler en lekkasje, og at den mottar den riktige elektriske forbindelsen som trengs for å betjene. Ved gjenbruk av vanntilførselsledningen fra den gamle oppvaskmaskinen, må man ta hensyn til tilkoblingen på innløpet, samt tilstanden til selve slangen.

Vannledningen Funksjon

Vannforsyningen linjen gir maskinen med vann som er nødvendig for å vaske retter. Tilførselsledningen er koblet fra vannkranen, som ligger under kjøkkenbenken, til oppvaskmaskinens vanninntaksventilen, som ligger under oppvaskmaskinen bak den nedre front kick-plate. Tilkoblingen til vannforsyningen ventilen og oppvaskmaskin vanninnløpsventilen skal være sikre for å sikre at vann ikke lekker på gulvet under oppvaskmaskinen.

Tilstand av vannledningen

Mens erstatte vanntilførselen når en ny oppvaskmaskin er installert, er generelt ansett som god praksis, er det ikke alltid nødvendig. Vannforsyning linjer er konstruert av enten flettet stål eller gummi, avhengig av modell av linjen. Gummi slanger bør alltid erstattes som de er mer sannsynlig å bryte ned over tid; flettet stål linjer er mer solid og kan være brukbare hvis linjen er i god stand. Grundig inspisere vanntilførselsledningen for tegn på slitasje, inkludert pauser, blemmer og råtne. Hvis du ser noen, erstatte vanntilførselen.

New Vs. gamle kontakter

Oppvaskmaskiner har en av to typer vann innløpsventiler. Eldre modeller krever en messing albue som vanntilførselsledningen skal kobles til. Den messing albue må pakkes med rørlegger er tape for å sikre en vanntett forsegling. Nyere oppvaskmaskiner har innløpsventiler som bruker en gummiskiven i stedet rørlegger rens tape for å danne en vanntett forsegling. Hvis den gamle oppvaskmaskinen bruker en gammel stil innløpsventilen og ny oppvaskmaskin bruker en ny stil, må du skifte ut vannledningen.

Kontroll av vanninntaksventilen

Vannledningen må være koblet til oppvaskmaskinens vanninntaksventilen. Hvis du er i ferd med å installere en ny oppvaskmaskin, må du først undersøke vanninnløpsventilen for å avgjøre om det er en ny- eller gammel stil ventil. Vanninntaksventilen er plassert under vaskebalje og er beskyttet av den nedre sparkeplate. For å få tilgang ventilen for undersøkelse, må du først fjerne sparkeplate ved å fjerne skruene som fester platen til forsiden av oppvaskmaskinen og deretter trekke platen borte fra apparatet. Innløpsventilen er plassert på venstre side av det nedre kammeret. Ved kontroll av innløpsventilen, se på gjengene på ventilen. Ny-stil innløpsventiler har gjenger på utsiden av ventilen, mens gammel stil innløpsventilene er gjenget på innsiden.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com