Hvordan sammenligne vannrensing systemer

August 27

Hvordan sammenligne vannrensing systemer


Vannrensing systemer fjerne kjemikalier, mineralforekomster, bakterier og andre forurensninger fra vannforsyning. Rensing forbedrer ikke bare kvaliteten på vann til drikke og matlaging, men kan også myke opp vann for å tillate det å vaske klær og retter mer effektivt. Når man sammenligner vannrensing systemer, vurdere faktorer som vannkapasitet priser, funksjonen til hvert system og vedlikeholdsbehov for å hjelpe deg å gjøre ditt valg.

Bruksanvisning

1 Test vann før du begynner å sammenligne vannrensing systemer. Bruk en vann testing kit for å finne ut nøyaktig hva slags forurensninger du arbeider med, da dette vil hjelpe deg å begrense søket. For eksempel kan et system utviklet for å fjerne mineralforekomster fra vannet ikke effektivt fjerne bakterier, og vice-versa.

2 Beregn vannkapasitet på hver enhet. De fleste systemer vil bli merket for å informere forbrukerne hvor mye vann de kan rense og forsynings per dag eller time. Kapasitet vil bli oppført i liter per minutt (GPM) eller liter per dag (GPD). Ifølge University of Wisconsin Extension Service, hvitevarer som oppvaskmaskin eller vaskemaskin krever 5-10 GPM. Figur minst 2 qt. vann per dag for hver person i husholdningen som skal brukes til drikke og matlaging formål.

3 Bestem hvilken teknologi som er best for deg. Ifølge NSF International, filtrering systemer er best for fjerning av kjemiske og mineralske partikler, mens UV-systemer er best for zapping bakterier. Oppmykning systemer fjerne mineral- og metallforekomster, mens destillasjon systemer kan eliminere mineralforekomster, men er ineffektive mot kjemikalier. Osmose systemer fortynne vann til lavere forurensningsforhold snarere enn å fjerne materialet helt.

4 Velg mellom point-of-entry og point-of-bruk systemer. Oppføring systemer rense alle hjem er vann som den kommer inn i huset. Disse systemene er best for vann bløtgjøring og fjerne mineraler. Point-of-bruk systemer ren små grupper av vann om gangen og er best for rensing av vann til drikke eller matlaging.

5 Spør om vedlikeholdsbehov. De fleste enhetene vil trenge et nytt filter med noen måneder eller så. Sjekk på filter priser og tilgjengelighet for hver enhet, og sørg for at du enkelt kan få tilgang til enheten å skifte filter selv. For oppmykning systemer, må du legge til flere behandlings kjemikalier eller natrium å fylle opp igjen maskinen regelmessig. Sjekk på prisen på disse materialene og på den enkle påfylling systemet.

6 Tenk installeringskravene for hver enhet. Point-of-entry systemer vil trolig kreve hjelp av en rørlegger under installasjonen. De kan også være ganske store, så sørg for at du har plass. Point-of-bruk systemer kan passe under vasken eller direkte på kranen. Sjekk på plassbehov og verktøy som trengs for å installere disse enhetene hvis du planlegger å gjøre arbeidet selv.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com