Regn Hage Ideas

November 20Regn hagearbeid er en lite kjent plante teknikk som tillater huseiere å samle regnvann avrenning til et anlagt område i stedet for å la vannet å rømme - ufiltrert og ubrukt --- i en storm avløp. Regn hager er ikke dammer; de er ikke ment for å holde vann, men heller for å fange opp, filter og returnere den sikkert og skånsomt for miljøet. Regn hager redusere høyt konsentrerte næringsstoffer og silt som normalt finnes i overvann og kontrollere erosiv handling.

Hvor å sette en regn hage

Regn hage bør ikke være mindre enn 10 fot fra huset for å unngå siving inn i hjemmet ditt fundament. Ikke velg et sted der vannet allerede bassenger --- i stedet velger et område med en slakk bakke for å fange vann fra downspout. En vellykket regn hage vil eliminere stående vann flekker ved å distribuere vannet mer effektivt. Velg en plassering som mottar hele dagen solen, og ikke nettstedet hagen din over din septiktank.

Størrelse

Alle størrelser regn hage hjelper, men større hagen, jo flere plantesorter du vil være i stand til å innlemme. Vanligvis hjem regn hager er mellom 100 og 300 kvadratfot. Dybde bør være hvor som helst mellom 4 og 8 inches dyp. For dypt og vannet vil sitte for lenge; for grunt og vannet vil renne ut for fort. The Minnesota forurensningsdirektoratet gir omfattende tabellene til å finne riktig størrelse og dybde for den endelige utformingen.

jordsmonn

Begynn alltid med en jord test. Ditt fylke landbruket forlengelse kontor kan hjelpe deg å finne pH-nivået av jord og andre hensyn. Disse etatene kan fortelle deg den beste måten å forbedre din jord for å bedre drenering, øke opptaket og redusere komprimering. Basert på funnene dine, må du kanskje legge matjord, sand eller kompost for å oppnå de beste resultatene.

planter

Start med små, sunne planter. Yngre planter vil akklimatisere seg raskere og ofte vokse større anlegg plassert på samme tid. Den beste filtrering er levert av planter med dype, fibrøse røtter. Native planter er alltid det beste valget, men ikke-invasive sortar kan gi interesse. For lettstelt, velge stauder, busker og trær. Ettårige kan brukes for farge, men de gir ikke mye filtrering og vil øke vedlikeholdstiden.

En regn hage kan gi ly og mat for dyrelivet. De innfødte plantearter som trives i lokale regn hager tiltrekke seg en rekke fordelaktige insekter og fugler. Monarda fistulosa og Monarda didyma er populære valg for regn hager - sine lilla-rosa blomster tegne bier og sommerfugler. Asclepias incarnata (myr milkweed) er en magnet for monark sommerfugler og kolibrier. De lyse røde bær av Ilex verticillata (Winter kristtorn) gi dekning og mat for sangfugler.

Vedlikehold

Regn hage vedlikehold er ikke annerledes enn noen annen hage. Du må fjerne ugress og sviske tilbake stauder på slutten av sesongen. Hvert år, kan en lys mulch brukes til å holde ugress i sjakk. I løpet av de to første årene, vil hagen din trenger jevnlig vanning. Etter plantene er etablert, kan vanning være unødvendig med mindre tørke er alvorlig. Ikke bruk kunstgjødsel på regn hage. Gjødsel vil stimulere luke vekst. I stedet legger et lett lag med kompost i løpet av våren.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com