Hvordan kontrollere Corn Ear Worms

November 8

Corn øret ormer er 1- til 2-tommers larver som er grønn, gul, rosa eller brun med en hvit stripe og svarte bein. De forpupper seg i tan-farget møll med en 1/2 til 2-tommers vingespenn. Corn øre ormer lever av ulike matprodukter.

Bruksanvisning

1 Se etter store hull i bladene på maisplanter. (Tidlig og sent sortar av mais er mest berørt.)

2 Dab mineralolje på tuppen av maiskolber å hindre øre ormer fra å komme inn.

3 Slipp grønne lacewings, en naturlig predator av mais øret ormer.

4 Spray Bacillus thuringiensis, en organisk kontroll for larver, når silke blir brune for å hindre mais øret ormer fra å komme inn. Bacillus thuringiensis (eller Bt) er en bakterie og er trygt å bruke rundt barn og kjæledyr.

5 Mix melasse og pyrethrin agn og maling rundt bunnen av mais planter for å drepe de voksne som de dukker opp fra jorda. Pyrethrin er en organisk plantevernmidler laget av en rekke krysantemum.

Hint

  • Spray plantevernmidler i løpet av dagen når insektene er mest aktive for å få best mulig kontroll.
  • Alltid prøve minst giftige metoden for skadedyrbekjempelse som det første steget.
  • Plant sortar med stramme skall.
  • Voksne vil reise store avstander for å finne mat. Hunnene legger sine egg på blader eller på tuppen av maiskolber. Eggene klekkes i tre dager, larvene deretter mate for to til fire uker, deretter forpupper seg i jorda rundt kornplanter. Voksen møll klekkes i 10 til 25 dager. Det er mulig å ha så mange som fire generasjoner av mais øret ormer i ett år.
  • Selv Bt er organisk og trygt å bruke, vil det drepe alle typer sommerfugllarver, inkludert sommerfugl larver. Spray bare de plantene som er berørt.
  • Bruk aldri kjemiske plantevernmidler på matplanter.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com