Vedovn Installasjon tips

December 31

Vedovn Installasjon tips


Peisovner har varme boliger for generasjoner. En gang var da en vedovn var en nødvendighet i alle hjem. I dag er mange boliger bruker ovner for sin varme effektivitet, reduserte energikostnader og bekvemmelighet. Med riktig planlegging og installasjon, vedovner gir en sikker varmekilde. Omvendt, uten riktige sikkerhetsforanstaltninger på plass, en vedovn er en fare. Ved å følge noen installasjon tips, gir en vedovn år med behagelig service.

Sertifiserte Peisovner

Kun sertifiserte vedovner er egnet til installasjon i boliger og bedrifter. Sertifiseringsetiketter inneholder sertifisere organisasjoner informasjon - for eksempel Underwriters Laboratories (UL) - og minimumsavstander til å følge for installasjon. Vanligvis plassert på baksiden av en peisovn, alltid se på etiketten for minimum installasjonskrav. Forsikringsselskaper nekter ofte å dekke et hjem ved hjelp av en usertifisert peisovn.

Gulv og Veggklar

De fleste lokale jurisdiksjoner etablere klarering og installasjonskrav for vedovner. Minimumsavstander fra gulvet til ovnen og fra innvendige vegger til ovnen, er tilgjengelig på det lokale kode. Disse kravene er ofte strengere enn avstandene som er angitt i produsentens monteringsanvisningen og etikett. Huseiere forsikringsselskapene kan gi denne informasjonen der slike koder finnes. Hvis lokale koder ikke eksisterer, blir avstandene fra produsenten anses minimumskravene.

Gulv og Veggbeskyttelsematter

Brannsikre gulvmatter beskytte gulvet under ovnen fra brennende glør. Et slitesterkt materiale slik som metall, tegl eller keramiske fliser, blir brukt til dette formålet. Den beskyttende matte må strekke seg minst 18 inches utover ovnens dører. En overlapping på 8 til 10 inches utover de utvendige veggene i ovnen er også nødvendig. Beskyttelsesmatter brukes på teppegulv krever ekstra støtte for å hindre den fra å skli eller snu. I tillegg kan sertifiserte beskyttende belegg for vegger redusere minsteavstandskrav. Opplysninger gitt av den beskyttende dekke produsenten fastsetter mengden redusert vegg-til-komfyr klaring når alle installasjonskrav er oppfylt.

Chimney eller Stovepipe

En pre-eksisterende murt skorstein eller isolert rustfritt stål skorstein rør er nødvendig for ruting peisen eksos utenfor. Vanlig ovnsrøret er ikke egnet for penetrasjon gjennom vegger og tak. Varme fra skorsteinen skaper en brannfare som kan forårsake rundt vegger og tak materiale for å forbrenne. Bruk peispipen spesifisert av ovnen produsenten. Den type og størrelse på peispipen varierer avhengig av peisovn produsenten.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com