Wok Vs. elektrisk Wok

February 26

Wok Vs. elektrisk Wok


Grill kokker debatt dyder gassgriller versus tre og kull griller. Wok aficionados hevder verdien av tradisjonelle woker versus de som bruker elektrisitet. Stilen du velger å bruke virkelig koker ned til personlige preferanser og type drivstoff eller strøm du har på kjøkkenet - gass eller elektrisitet. Det alene kan avgjøre det hele og la deg med bare én avgjørelse - hva slags deilig asiatisk stil måltid vil du bruke din wok å forberede seg.

tradisjonell Wok

Tradisjonelle wok er runde og har et bredt, sirkelformet åpning - den klassiske wok form som er blitt brukt i århundrer. De er laget av tunge karbon-stål for å tåle høye flammer og direkte varme når de brukes til matlaging. En tradisjonell wok må være "erfarne" før du bruker, ved å belegge den indre overflaten med olje, varme woken og la oljen å trenge gjennom metall og holde seg til overflaten. Smøre hindrer mat setter seg fast, som en naturlig tilsvarer en non-stick kokekar overflaten. Dette fet, krydret belegg må vedlikeholdes og er ikke ment å bli vasket bort. Når en wok er godt krydret, er den klar til bruk til matlaging.

elektrisk Wok

Elektriske woker ble først og fremst utviklet for å imøtekomme vestlige kjøkken komfyr og preferanser for bekvemmeligheter. Med en elektrisk wok, du bare plugge den i, slå den på, tilsett olje, og pisk opp (eller i dette tilfellet "wok-up") et måltid i løpet av minutter. Elektriske woks eliminere behovet for å lage mat på en komfyrtopp. Du kan bruke en elektrisk wok på et kjøkken bord eller bordoverflate, og rydde opp er en lek. Når du er tom og kast oljen, deretter vaske wok interiør og utvendige flater, er opprydding fullført. Du trenger ikke å sesong wok, og det er ingen grunn til bekymring om rust bygge opp på innsiden med en elektrisk wok.

likheter

Begge stilene er primært brukt for stir-steking og damping. De to versjonene er også tilpasses en rekke matlaging overflater og for bruk innendørs og utendørs. Som en tradisjonell wok, kan en elektrisk wok også brukes utendørs. Alt du trenger er tilgang til en stikkontakt og en flat overflate, for eksempel en piknik eller terrassebord, hvor du kan plassere wok. En tradisjonell wok kan plasseres på toppen av en utendørs grill å gjennomsyre matvarer med et kull eller tre smaken. Ved å bruke en metall base ring eller en flat-bottom wok, kan du også sette den på en komfyrtopp.

forskjeller

Noen kokker bruker en egen tradisjonell wok for damping, slik at de ikke forstyrre krydder av wok de bruker for stir-steking. Krydder aspektet er bare en forskjell mellom tradisjonelle og elektriske woker. Elektriske woker har sin egen varmeelement, mens tradisjonelle wok er som gryter og panner, og krever en uavhengig kilde, for eksempel en komfyrtopp, for varme. Du kan bruke tre, plast og metallredskaper med en tradisjonell wok, men du kan ikke bruke metallredskaper med en non-stick elektrisk arbeid. Andre forskjeller fokus på estetikk og autentisitet. Noen eiere foretrekker det klassiske utseendet av en tradisjonell wok, og føler det gir mer ekte og autentisk måte å lage mat i det asiatiske tradisjonen.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com