Hvordan Grow Peony Flowers

May 12

Peon blomster, med sine store, levende blomster og frodig vegetasjon, er sikker på å være et lyspunkt i en landskapsplan. Disse staudene er ganske lett å vokse og krever lite vedlikehold når de har blitt godt etablert i hagen din. Vokst fra rotknoller og best plantet i høst, kan peoner bli liggende i bakken året rundt, i motsetning til mange pærer som må fjernes fra hagen og holdt innendørs for vinteren. Klumper av peon blomster, en gang plantet, har vært kjent for å komme opp trofast på våren og blomstrer frodig hvert år på forsommeren i mer enn et århundre med svært lite omsorg.

Bruksanvisning

1 Finne riktig sted til anlegget er det første trinnet i voksende peon blomster og bør vurderes nøye, som peoner ikke transplantere godt. Planting for nær busker, trær eller andre planter er ikke tilrådelig, som peoner trenger god plass for deres ganske omfattende system av røtter. Å vokse de mest spektakulære peon blomster, velge et sted som har rik jord, god drenering, og er eksponert for full sol i minst seks timer om dagen.

2 Klargjøring av jorden er det neste trinn, som begynner med å løsne jorden til en dybde på minst en fot. Deretter arbeidet grundig råtnet kompost i jorda og grave et hull stort nok til å romme den betydelige størrelsen på peon rot, ca åtte inches bred og tolv inches dyp.

3 Plant din peon rot med knopper eller øynene vendt oppover. Dekk rot med jord, og pass på at knoppene er nedsenket dypere enn to inches. Tamp jorda lett og vann til jorda er grundig gjennomvåt. Nyplantede peon knoller kan ha nytte av et beskyttende lag av mulch over den første vintersesongen.

4 Etablering av en frodig, sunn peon klump tar tid. Blooming kan være sparsom i det første året, og stammer kan være kort. Imidlertid bør det andre året gir en mye sterkere show, og det tredje året vil trolig bringe robuste blomster og rik, buskete løvverk. Gjødsling dine peon blomster hver andre år vil bidra til å sikre at de vil vokse og blomstre i mange år framover.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com