Slik konverterer til Drypp vanning

March 21

Konvertering jordiske sprinkleranlegg til et drypp system er en enkel prosess, fordi du allerede har ventiler og filter monterte. Endre til dryppe vanning fra over bakken Slange og hånd-vanning innebærer bare et par ekstra stykker av utstyr. Det vil også spare tid og penger, så det er mest effektive måten vanning fordi den bruker et lavt volum av vann som strømmer under lavt trykk. Landskaps senger i noen konfigurasjon, smal eller bred, kan settes opp for drypp vanning, og slangen er lett å flytte rundt som vann behovene endrer seg.

Bruksanvisning

Forberedelse til Setup

1 Ta én av høytrykks sprinklerhoder i midten av hver sone. Bytt ut hodet med en enhet som er laget for drypp konvertering.

2 Bruk en T-connect, hvis enheten ikke har en, for å koble slangen til den nye sjefen. Curve slangen gjennom sengen, er forsiktig med å unngå knekk på røret. Sett albuer og Ts som er nødvendig for å dekke området.

3 Sikre slangen med ankernålene. Slangen faller med emittere allerede fordelt på 9, 12, 18, 24, 36 eller 48 inches hverandre. Velg avstanden som best passer din seng størrelse, eller installere emittere etter at du har lagt inn slangen.

4 Cap slutten av slangen, brett over til knekk og fest med en zip tie. Hetten av alle andre sprinklerhoder innenfor hver sone.

5 Cover slanger med mulch. Dette beskytter røret og gjør sengen ser ferdig.

6. Skift ventilen til en lav ningstypen og programmere kontrolleren for å levere to timer med vann per uke for å starte. Overvåk fuktighetsnivået i flere dager for å finne ut hva som fungerer best. Ulike typer jord absorberer vann ved ulike priser.

Sette opp et drypp system

7 Test din vannforsyning strøm ved å slå en slange på og timing hvor lang tid det tar en 5-gallon bøtte til å fylle. Del antall minutter det tar bøtte til å fylle inn 60, og deretter multiplisere med fem, som er lik liter per time. (Hvis det tar 2 minutter å fylle bøtta, deretter 30 x 5 = 150. 150 liter per time er vannstrømmen.)

8 Legg strømningshastigheten for alle emittere i slangen for å sikre at du ikke overskrider maksimal vannføring. 75% prosent regnes som maksimal flyt. I vårt eksempel, bør du ikke dryppe mer enn 112 liter per time.

9 Del dine landskaps senger i soner. En sone er et område hvor vannet blir slått på til enhver tid. Den er begrenset av mengden av vann som er tilgjengelig for vanning.

10 Legg slange i sengen, sneglet den inn og ut av busker og planter. Bruk L og T-kontakter som er nødvendig for å oppnå dekning. Wire ankrene vil holde slangen på plass. Cap slutten av produksjonsrør og brett over, danner en knekk, og fest med en zip tie.

11 Fest en Y-kontakt til din kran. Dette vil tillate deg å fortsette å bruke kran for andre bruksområder. Koble til en elektrisk styreventil, tilbakeslagsventil og trykkmåler, filter og slangeadapter inn i den ene delen av Y, den ene etter den annen, i en rad. Sett slangen inn i adapteren.

12 Bruk en batteridrevet kontroller som festes til ventilen for en tapp søknad. Programmere kontrollenheten i henhold til spesifikasjonene for dine spesielle sone størrelse og plante materielle behov.

13 Mulch sengen for å dekke slangen.

Hint

  • Emittere kommer i forskjellige strømningsrater; 1/2 gallon og en gallon per time. De er trykkfølsom eller oftere, trykkutlignings. Trykkompenserende emittere holde strømmen konstant i et bredt spekter av trykk. (Se 1 referanser)
  • Tabbe plugger er tilgjengelig for å plugge hull der de ikke trengs.
  • Vær forsiktig når du arbeider i mulched senger. Det er lett å skjære gjennom rør med hageredskaper.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com