Hva Materialer brukes til å lage Viskelær?

April 6

Fra den tiden vi er gamle nok til å gjøre blyantmerker på papir, har menneskene innsett behovet for viskelær. Disse myke små verktøy er nyttig for å korrigere feil som vi gjør hver dag. Dessverre, mens hjernen vår fungerer ut et problem, viskelær ender ofte opp i vår munn.

De første Viskelær

Lenge før oppdagelsen av latex, brukte mennesker brød til å fjerne blyantstreker fra papir. Det var lett tilgjengelig og så ut til å gjøre jobben bedre enn noen annen substans.

The Eraser Gjennombrudd

Oppdagelsen av latex fra gummitrær i Sør-Amerika på 1700-tallet, førte til en revolusjon for å fjerne blyantstreker. Denne nye stoffet, noe som kan "gni ut" blyantstreker, ble opprinnelig kalt en "gummi" og var forløperen til det vi nå kaller "viskelær".

komplikasjoner

Tidlige viskelær herdet med kulde, smeltet sammen med den varme og slippes ut en ubehagelig lukt. Med utviklingen av vulkaniseringen, herdingen av gummi, av Charles Goodyear i 1839, ble disse problemene løst.

Moderne materialer i Viskelær

Den viktigste ingrediensen i viskelær i dag er en gummi - enten naturlig eller syntetisk. Naturlig gummi er fremdeles høstet fra gummitrær, mens syntetisk gummi er en forbindelse som oftest er avledet fra styren og butadien. Svovel tilsettes under herdeprosessen. Endelig kan flere ingredienser tilsettes som vinyl, fargestoffer for attraktivitet, pimpstein for ekstra grus og vegetabilsk olje for workability.

viskelær dag

Dagens viskelær kommer i alle former og størrelser, fra de minste rosa sylinder på toppen av en blyant til store chunky trapeser, og fargerike barnevennlige dyr figurer til form globs av grått kitt. De fleste er vant til å gni ut merker etter grafitt blyanter, men andre kan brukes til å fjerne spesielle slettbart blekk.

Blyanter uten viskelær

Selv om det er vanskelig å forestille seg en grunnleggende blyant uten et viskelær på toppen, det var en tid da en blyant var bare en blyant. Blyanter med et viskelær på toppen ble oppfunnet av Filadelfia Hyman L. Lipman i 1858.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com