Camellia vekstrate

February 6

Camellia vekstrate


Kameliaer er moderat i alt unntatt sin overstrømmende floral display. Ryddig, skinnende grønne blader holder på eviggrønne planter, forårsaker lite blad søppel og trenger lite vedlikehold. Kameliaer opprinnelse i Asia og, der temperaturen er moderat og nedbør rikelig, noen kameliaer vokse raskt. I typiske amerikanske hager, kameliaer vokse i et fornuftig tempo, den eksakte type og hastighet av vekst avhengig av sorten du velger.

Japonicas

Kamelia er Camellia mange gartnere forbinder med anlegget. Japonicas er skygge elskere som blomstrer i de kjøligere månedene i varme vinterområdene, og i løpet av våren eller høsten hvor vintrene er kaldere. Japonicas varierer mye med hensyn til vekst vane, men de fleste vokser moderat rask, og nådde ca 5 fot i høyden i 10 år. Debutant er en langsom dyrker med peon-formet shell-rosa blomster. Bob Hope er en moderat dyrker, med store røde blomster som har gule pollenbærere.

Sasanquas

Sasanquas er mer sol-tolerant og litt mer hardføre enn japonica camellias. Plantene har fleksible stammer, mer willowy vekst og litt mindre blader enn japonica planter. Blooms er rikelig og små til medium størrelse. Noen blomster er velduftende - en uvanlig funksjon i camellias. Vekstratene er litt raskere enn Japonicas, men veksten er åpent og mer sparce, så den samlede effekten er luftig snarere enn buskete eller tett. Selv om stammer vokse til 5 fot i lengde, stammer ofte drapere over grasiøst i en fontene-aktig form, slik at hele anlegget vises lavere. Chansonette har en uvanlig lavendel farge.

Camellia Reticulata

Camellia reticulata plantene vokse til trelignende størrelse og har større blader, og enda større blomster. Planter har spektakulær blomster, men litt hengslete vekst, og nådde opp til 30 fot i høyden hvis dyrket i åpne skoger. Hageplanter vanligvis topp ut på 10 fot. Noen blomstrer er størrelsen på middagstallerkenen og vises i nyanser av rødt og rosa. Sommerfugl vinger har rose, semi-doble blomster som når opp til 9 inches tvers. Plant reticulatas hvor de har plass til å spre seg og forblir uforstyrret; de misliker beskjæring og pleie rundt dem kan skade ømfintlige overflaten røtter.

arter

En av de hellige gral i Camellia kultur er fargen gul - den andre er fargen blå. Camellia chrysantha, også kjent som C. nitidissima v. Nitidissima, er en stor sprek dyrker som når 16 fot i høyde og 12 fot i bredden. Den store blanke bladene har fremtredende veining og 2- til 3-tommers gylne blomster dekke planten i de kjøligere månedene. Camellia dyrkere bruke chrysantha i hybridisering forsøk på å skape nye sortar av gule camellias. Ifølge Nuccio er Nurseries, spesialister i sjeldne camellias, Tadao Yamaguchi pioner i innføring av nye gule kameliaer nå tilgjengelig kommersielt, inkludert ki-no-Gozan, en sprek dyrker.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com