Hvordan bør du holder en Tenon Saw?

March 11

Håndsager kan grovt deles inn i to typer: back-sager (skjæringen skjer i løpet av bladets rygg) og frem kutt sager (trykk nedover som bladet beveger seg fremover produserer kuttet). En tenon så er en spesiell type back-sag, og er mye brukt i forbindelse med en gjærkasse for å produsere ekstremt nøyaktige og med kutt.

Bruksanvisning

1 Mark tre med en blyant linje på det stedet du ønsker å kutte. Linjen må være rett siden tenon sager kan bare produsere rette snitt. Ta på vernebriller.

2 Ta tak sagen i høyre hånd (for høyrehendte brukere), med håndflaten trykke fremover på baksiden av sagen håndtaket. Ikke stikk fingrene inn i hullet i håndtaket, heller justere dem rett frem parallelt med sagbladet. Pakk venstre tommel (for høyrehendte) rundt toppen av sagen håndtaket.

3 Plasser bladet flatt på blyant linje på tre, med undersiden av sagen (nærmest håndtaket) hviler på kanten av skogen som er nærmest deg (sentrert på blyantstrek). Hensikten er å starte kuttet med milde push-slag, heller enn de kraftige rygg kutt som tenon sager gi.

4 Steady sagbladet med tommelen på venstre hånd (for høyrehendte brukere), slik at liten kontakt mellom tommel og den vertikale siden av sagbladet. Ved hjelp av liten eller ingen nedadgående press, skyv sagen sakte over blyantstrek. Sagen skal ikke sprette eller grip, hvis det ikke heve den litt (redusere presset) og fortsette å flytte over blyantstrek. Stopp bevegelsen ved kanten av skogen.

5 Gjenta milde fremoverbevegelse flere ganger helt til en svak spor kan sees i veden. Plasser fingrene i håndtaket, og deretter begynne å reversere retning på slutten av termin slag, slik at rygg kuttene kan begynne å ta plass. Hold sagbladet flat og firkantet på tre og bruke lang langsomme slag. Fortsett å kutte inntil kuttet er fullført.

Hint

  • Bruk aldri sagen med en sløv kniv. Pass på at bladet er alltid stram og rett før du bruker den, og la opp på press på slutten av hvert slag.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com