Hvordan Plant Jordbær i Texas

January 4

Hvordan Plant Jordbær i Texas


Jordbær er en fantastisk hageplante, og en favoritt blant gartnere. Jordbær krever en liten mengde plass til å vokse, og de produserer frukt raskt etter at de er plantet. I motsetning til de nordlige statene der frukten er produsert i sommer, Texas jordbær produsere frukt fra februar til mai. Jordbær er en flerårig plante, så de trenger bare å bli plantet en gang, og de vil komme tilbake hvert år. Fordi jordbær reprodusere ved løpere, er det bedre å kjøpe start planter enn å forsøke å dyrke jordbær ved frø.

Bruksanvisning

Hvordan Plant Jordbær i Texas

1 Klargjør planting sengen ved å legge til rik, organisk materiale, for eksempel torv mose og gjødsel. Sørg for at sengen er godt drenert.

2. Bland gjødsel i jorda før planting.

3 Legg en svart klut eller stykke plast over sengen i et par dager til en uke før planting. Dette vil varme opp jordsmonnet.

4 Grav et hull dybden av røttene på start planter.

5 Plasser planten i hullet og fyll resten med skitt. Fyll jord opp til kronen av jordbærplanter. Jordsmonnet skal bare dekke røttene, men ikke anlegget. Plant mellom 20 september og 15 oktober.

6 Mulch sengen med høy eller et lignende stoff for å beskytte jordbær fra vinter fryser.

Hint

  • I Texas, bør jordbærplanter plantes i høst, mellom oktober og desember. Netting plantene vil beskytte dem fra fugler og insekter. Sprinkling tre aske på plantene vil holde mange soft-bodied insekter unna. Mulch bærene med halm for å unngå sopp problemer og beskytte dem gjennom vinteren. En lett, løselig gjødsel bør gis ukentlig. Jordbær kan også dyrkes i en beholder. Jordbær vokser veldig godt i en hevet seng eller container.
  • På grunn 90 prosent av rotsystemet er svært nær toppen av jordsmonnet, er det viktig at jord og vanning reguleres riktig. Jordbær kan ikke håndtere konsekvent våt jord, noe som fører til sykdommer og nematoder.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com