Zone 5 Planting Retningslinjer

November 15

Zone 5 Planting Retningslinjer


USDA Plant hardførhet Zone 5 går over hele USA og omfatter deler av New York og Illinois, hele veien over til nordlige Nevada. Plante en hage eller avlinger i rett tid bidrar til å sikre den beste avkastning mulig, og hver sone er annerledes.

betraktninger

Selv innenfor de plantene som er vurdert for sone 5, er det en rekke ulike hardførhet nivåer innen disse anleggene. Noen, som for eksempel blomstring kål, tåler lys frost og kan plantes så tidlig som i mars 1. Andre, som solsikker og nasturtium, trenger varm jord og kan bli drept av frost; disse blomstene skal plantes tidligst 15. april.

Tidsramme

De fleste blomster, avhengig av deres mottakelighet for frostskader, vil bli plantet i hagen mellom 1 februar og april 15. Grønnsaker har en annen tidsplan; fordi noen typer vil produsere mer enn en avling, kan det være flere plante datoer for en enkelt rekke. De fleste vil bli plantet i mai eller juni, med noen hardføre vekster som neper, vinter squash og salat går inn så tidlig som mars.

fordeler

Å vite på forhånd når frøene blir plantet gir gartneren muligheten til å starte planter på forhånd. Planter som tomater, paprika, okra og aubergine kan startes inne mellom 40 og 60 dager før de blir plantet i hagen.

Advarsel

De siste dagene av frost er vanligvis rundt april 30 for Zone 5, men kan variere basert på presis plassering; nærhet til innsjøer eller elver kan flytte datoer off av en uke eller mer. Tilsvarende sone 5 er vanligvis frostfritt frem til rundt 15 oktober, men disse datoene kan også variere med en uke eller så.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com