Hvordan identifisere en antikk spisebord

September 18

Hvordan identifisere en antikk spisebord


For et utrent øye, å forstå forskjellene mellom en antikk spisebord - en tabell 100 år eller eldre - en historisk reproduksjon, og et bord med ben fra en annen brikke kan gjøre forskjellen mellom en kostbar feil og et heldig funn. Med så mange reproduksjoner på markedet og berget tabeller konstruert med elementer utenfor flere stykker av møbler, det tar dyktighet og kunnskap til å skille detaljene som avgjør et autentisk antikk.

Periode Forms

Å vite design former forbundet med ulike møbler stiler, perioder og epoker hjelper når identifisere en antikk spisebord. Hver periode og alder har sine egne møbler stiler forbundet med det som gir de avslørende komponentene i en autentisk antikk. For antikke spisebord, jakten på ben og føtter stiler, laget snekkerarbeid og møbler-maker signaturer, som vanligvis finnes på undersiden eller inne forkle av tabellen.

Velskapt ben og føtter

Feet stiler definitivt reflektere møbeldesign og periode. I løpet av Queen Anne perioden 1720-1760, for eksempel amerikanske møbelstakere vedtatt ulike stiler for føttene. Foten på slutten av hver etappe kan ligne pads, klør holder en ball, eller enda en triffid fot, en skulpturert eller utskåret tre-toed fots. I løpet av Federal perioden 1790 til 1815, for eksempel, tabell-føtter stiler kan forlenge utseende i den avsmalnende ben eller ende i en spade- eller oppsvulmede-formet fot. Leg stiler varierte fra cabriole - et mykt buede ben med en incurved ankel og outcurved kne - en rett riflet Marlborough ben, edderkopp ben, firkantede eller sabel ben som feier utover fra kneet.

Premium Woods

En antikk spisebord vanligvis tar to personer for å flytte den på grunn av sin all-trekonstruksjon. Antikk spisebord har ingen produsert tre komponenter, men de kan ha innlagt tre som en del av tabletop design. Favoriserte skogen for antikke spisebord inkluderer poppel, eik, mahogny, valnøtt, lønn, furu og tre finer - tynne skiver av tre i stedet for tykke planker. Finerte skogen ble ofte brukt for innlagt design eller overlegg på vanlige skogen.

Tabell Construction

Før den industrielle tidsalder, ble hardware laget for hånd, det vil si, hvis det er til stede i det hele tatt i en eldre del. Der elementer av bordet koblet sammen, se etter mortise og tenon snekkerarbeid eller dovetailed ledd. Avhengig av perioden, kan bordkanter og forklær inkluderer håndskåret blader og blomster, roser, skjell og akantus.

enkle Designs

Bare fordi noe ser moderne, det fremdeles kan være over 200 år gammel. For eksempel har en antikk Shaker spisebord rene, glatte linjer og en ligner middelalderens trestle bord. Med to enkle dannet T-formet bukker i hver ende, er den mediale båre rett under bordplaten i stedet for nærmere gulvet som i tidligere design. Å identifisere Shaker antikke bord, se etter dovetailed ledd eller mortise og tenon snekkerarbeid.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com