Likheter og forskjeller i Fornybar energi

November 28

Likheter og forskjeller i Fornybar energi


Med en ny æra av "grønnere" tenkning gryende, mange søker etter alternative kilder til energi til å drive alt fra sine hjem til sine biler. To kjente kilder til fornybar energi er solenergi og vindkraft. Hver av disse fornybare energikilder har sitt eget sett med unike fordeler og ulemper. En nærmere undersøkelse av dem kan avsløre noen likheter og forskjeller mellom de to, til slutt slik at for brukerne å velge hva som er riktig for dem.

Likheter mellom systemene

Mens solenergi og vindenergi generatorer henter sin kraft fra to ulike kilder, de har noen likhetstrekk mellom de to systemene. Hver er en form for fornybar energi, noe som betyr at de ikke er avhengige av en begrenset ressurs som brensel som olje eller naturgass. Den fremgangsmåte hvor disse mekanismene samle og lagre energi viser også en likhet mellom de to. Både solenergi og vindkraft generatorer bruke et batteri system der de lagrer samlet energi. Sollys eller vind driver panel eller turbin, som deretter omdannes til elektrisk energi som er lagret i et batteri.

Unik Fordeler med Solar Energy

Det er flere klare fordeler ved å benytte en solenergi system i forhold til et vindenergi system. Et solcellepanel generator krever langt mindre vedlikehold og vedlikehold kostnader, som de er ganske effektiv og solid. Solar panel systemer er også lett utvides, som eier kan bare legge på til sin eksisterende system med nesten ingen ekstra kostnader til opparbeiding. Solcellepaneler regnes også mye mindre påtrengende til et miljø på grunn av deres relative størrelse i forhold til en vindturbin.

Ulempen med Solar Panel Systems

Foreløpig er den største problemet overfor omfattende bruk av solcellepanel systemer er de høye kostnadene ved oppføring. Solcellepaneler er en relativt ny teknologi, og er fortsatt ganske dyrt i forhold til vindkraft. En annen ulempe ved solpanel systemer er den manglende effektivitet på grunn av beskaffenheten av sollys. Fordi sollys er tilgjengelig for bare halvparten av dagen, kan disse systemene ikke alltid produsere energi til sin eier. Sammen med spørsmålet om skyet dager, kan solcellepaneler til tider være litt upålitelig kilde til energi.

Vindkraft Fordeler

Kostnaden for innreise til å benytte en vind drevet energisystemet er relativt lav sammenlignet med solcellepanel systemer. Vindkraft er generelt ansett som mer effektivt enn solsystemer, som vinden kan være en mye mer konstant kilde til energi som fortsetter uavhengig av tid på døgnet. Vind energisystemer kan implementeres i ulike størrelser, alt fra mikroturbiner til industrielle vind gården turbiner, noe som åpner for en fleksibilitet i systemet implementeringer.

Ulemper med en Wind Powered System

Det er noen betydelige ulemper i å implementere en vindenergi system. Større turbiner generelt har problemer med støy så lenge miljøspørsmål som følger dem. Disse turbinene har en tendens til å være en stor fare for fuglearter som i dag bor i en potensiell vindturbin plassering. Mens vindturbiner blir ofte ansett som mer effektivt enn solsystemer, de stedene der disse systemene kan oppnå den ønskede effektivitet kan sterkt begrense de stedene hvor vindturbin systemer kan implementert.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com