Typer av Texas vinranker

September 3

Texas er en mangfoldig stat med ulike klima og jordsmonn. Fra høy luftfuktighet i sør til tørk, kjølig luft i nord, er Texas hjem til over 140 vinprodusenter og ca 3700 dekar jord dedikert til voksende vinranker, ifølge Texas Vin og Grape Growers Association. Rundt 1622, Franciscan prester startet den første vingård i Texas, som er en tradisjon fortsatt vokser sterkt i dag.

svart spansk

Den svarte spanske grapevine er en hybrid av en ukjent Vinifera vintre og V. bourguiniana vintre, en stedegne arter. Vintreet finnes hovedsaklig i sørøst og sentrale Texas, men kan produsere høy avkastning av svart-seeded, små druer hvor som helst i staten. De kompakte klynger av frukt modnes fra slutten av juli til begynnelsen av oktober. Sin motstand mot Pierce sykdom og kraftig vekst la jungeltelegrafen til å trives der det er vokst. Druene lage en høy kvalitet portvin, sier Gartnere ved Texas A & M Texas University, på grunn av det høye nivået av syre og tanniner.

Champanel

Champanel vinranker er innfødt hybrider dyrket i Texas Hill Country. Å være en innfødt vintre gir det en fordel fremfor ikke-innfødte typer, fordi den har en naturlig motstand mot sykdommer og insekter som kan angripe andre vinranker. Den har en høy motstand mot Pierce sykdom, varme, anthracnose, svart råte, tørke og dunete og pulveraktig mugg. Dette grapevine kan også vokse i tung leire og jord med høyt alkalisk innhold. Den store røde til sorte druene vokser i små, løse klaser på vintreet. Dens evne til å motstå sykdommer og insekter gjør dette til det ideelle grapevine for dyrking i hjemmet hagen.

Orange Muscat

Druene fra denne Texas grapevine er en klassisk Vinifera rekke og brukes til å lage hvite og røde viner. Den produserer frukt med en sitrus smaken som er omgjort til dessertviner. Dette grapevine kan dyrkes i Panhandle og South Plains områder av Texas. Orange Muscat vinranker vokser godt i den rike jorda av Texas Panhandle. Kvaliteten på druene er forbedret ved tørr luft, kjølige temperaturer om natten og stor høyde, noe som også reduserer sykdommer som kan påvirke vinranker.

Cynthiana

En annen innfødt grapevine, er Cynthiana dyrket for sødme av dets frukt og behagelig aroma og brukes til å lage rødvin. Cynthiana vinranker, også kjent som Norton, er dyrket i nord Texas. Dette er en grapevine som ikke er plaget av høy luftfuktighet, tung leirjord og varme somre som finnes i denne regionen i Texas. Det er en kald-hardfør vintreet med små klynger av mørk lilla druer som er gjort i en tørr rødvin. Cynthiana er også motstandsdyktig mot Pierce sykdom.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com