Svart mugg på en Orange Tree

January 24

Svart mugg på en Orange Tree


Planting et appelsintre er en øvelse i påvente. Du må vente på det å vokse seg stor nok til å kaste skygge i hagen din, og deretter vente lenger fortsatt for det å produseres saftig, deilig frukt. Hvis du ser svart mugg vokser på appelsintreet, iverksette tiltak før de små biter av sopp ruin alt du har ventet på.

svart mugg

Hvis du ser svart mugg vokser på et appelsintre, så det er befengt med svart flekk, en sopp kjent for å målrette alle typer sitrustrær. Den begynner som flekker av svart mugg vokser på treets blader. Ettersom infeksjonen forverres, flekkene blir lesjoner som trenge dypt inn i et blad vev. Over tid kan det svart mugg også spre seg til oransje frukten, hvor det kan gå videre til å bli gjennomtrengende lesjoner som spiser gjennom en fruktens skall.

problemer

Svart flekk er skjemmende; mugg vokser på et appelsintre gjør det ser usunn. Hvis det går ubehandlet, kan de dypere lesjoner skade bladene så mye at de dør og slippe tidlig. Å miste nok blader forstyrrer et tre evne til å ernære seg selv. Hvis dette skjer før fruiting, kan du se en redusert eller ikke-eksisterende innhøsting. Hvis infeksjonen oppstår etter appelsiner har begynt å vokse, kan de bli ødelagt av direkte infeksjon av svart mugg. De som ikke er direkte infisert kan være mindre og mindre smak det normale.

Solutions

Unn svart mugg ved sprøyting infiserte appelsintrær med en kobberbaserte soppdreper. Tilgjengelig for kjøp på barnehager eller hage forsyne butikkene, disse soppmidler drepe mest soppinfeksjoner og er effektiv mot svart flekk. Påfør spray i henhold til produsentens foreslåtte planen. Ved sprøyting infiserte deler av treet, også spray en liten rundt grensen av sunne blader og frukt. Dette hjelper isolere mugg og hindre at det sprer seg til andre deler av treet.

betraktninger

Mens svart mugg ikke vil spre seg fra appelsintre til gress, kan det lett spre seg til andre sitrustrær. Appelsintrær vanligvis gjenopprette fra infeksjon med behandling, men sitrontrær kan sterkt skadet av det. Svart flekk er lettest å behandle når den er fanget tidlig og behandlingen er begynt så snart diagnosen er gjort. Du kan trenge å bruke soppdreper over en periode på flere uker før infeksjonen forsvinner helt.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com