Hvordan Care for Roses

March 4

Hvordan Care for Roses


Roses har et ufortjent rykte for å være masete, hard-to-omsorg-for planter. Men tross alt, de er bare busker. Noen roser krever mer vedlikehold enn andre, men voksende roser er noe selv en nybegynner kan gjøre.

Bruksanvisning

Spring Rose Care

1 Beskjær rosene i tidlig på våren når rosen begynner å vise tegn til ny vekst, vanligvis i form av små røde knopper hevelse. Disse knopper vil bli nye grener.

2 Skjær ut noen åpenbart døde eller skadede greiner først. Deretter kuttet ut alle unntatt fire eller fem friske stilker, hver ideelt sett omtrent like tykk som en blyant.

3 Skjær rosebusken tilbake ved 01.03 til 01.02, avhengig av hvor høy du vil den skal være. Gjør disse kutt rett over en knopp som vokser utover - det vil si en rød knopp som er på utsiden av rosebusken. Dette leder knoppen til å vokse opp og ut, forlater sentrum av rosebusken åpen for en penere form og bedre luftsirkulasjon.

4 Gjødsle roser regelmessig i vekstsesongen. Roser er sultne planter, krevende massevis av næringsstoffer for beste vekst og blomstring. Hvert steg grower har sin egen favoritt metode. En av de enkleste er å kjøpe en slow-release kornet steg mat og arbeid det inn i jorda slik at den kan mate anlegget hele sesongen. Ellers vil du ønsker å befrukte rose med en flytende gjødsel hver tredje til fjerde uke i vekstsesongen (stopp i tidlig høst) eller etter anvisningen på pakken.

5 Vann flittig. Roses trenger en jevn kilde til vann i vekstsesongen, ca 1 tomme en uke fra regn eller vanning. I tørre områder av landet, hvis du har flere roser, vurdere å installere en gjør-det-selv dryppe vanning system.

Summer Rose Care

6 Mulch. Roses trenger mindre luking og vanning og har færre sykdommer hvis du mulch. Legg ned 1 til 2 inches av organisk mulch som flis, barnåler, gress utklipp eller annet biologisk nedbrytbart materiale.

7 Deadhead. Dette betyr ganske enkelt å trimme brukt roser av busken for å oppmuntre den til å produsere mer. Mens noen roser blomstrer bare i en stor flush i juni, andre er avlet for å holde produsere av og på hele sesongen.

8 Spray. Hvis rose blir syk eller har et insekt angrep, kan det være lurt å håndtere det ved sprøyting. (Men første forsøk bare trimming av den syke delen av anlegget og gi anlegget en god sterk eksplosjon fra en slange.) Hvis du velger å sprøyte, først identifisere problemet ved å klippe av den syke delen og ta den til en pålitelig hage sentrum, hvor de ansatte kan foreskrive riktig plantevernmidler eller ugressmiddel.

Høst og vinter Rose Care

9 Stopp gjødsling roser tidlig på høsten, minst en måned før regionens første årlige frost dato. Gjødsling altfor lenge utover høsten oppfordrer roser å produsere anbud ny vekst som vil bli kløp av kulde.

10 Beskytt roser som nødvendig i sen høst, etter at regionens første vanskelig fryse. I områder hvor temperaturen ikke faller under 20 grader F (USDA sone 9 og varmere), er ingen ekstra vinter beskyttelse nødvendig. I kjøligere områder hvor temperaturen ikke faller under 10 grader under null (soner 6 til 8), en enkel mounding av flere inches av jord over bunnen av rose burde holde. I kaldt vinter regioner der temperaturen blir kaldere enn 10 minusgrader (sone 5 og kaldere), haugen til omtrent en fot om en måned etter at regionens siste gjennomsnittlig frost dato; i tillegg, to uker senere, vil hele anlegget skal være innpakket i strie for å beskytte de øvre delene.

Hint

  • Bruk skarpe håndsaks for de fleste beskjæring. Å kutte greiner mer enn 1/2 tommers tykke, bruker lang håndteres beskjæring.
  • Hvis din rose er en klatring eller springende rose, sviske med forsiktighet. Noen vil blomstre bare på gammelt tre fra året før. Se "Hvordan Beskjær Klatring og Rambler Roses" for mer informasjon.
  • Mange plantevernmidler for roser i disse dager er økologisk. Les etikettene nøye eller spør hagesenter ansatte for økologiske rose forsyninger. Men selv disse organiske tiltak være farlig hvis det brukes feil, så følg anvisningen på pakken til punkt og prikke.
  • Det er best å unngå de hvite plastkjegler for vinteren steg beskyttelse. Ikke bare de ser lite tiltrekkende, men de kan også felle varme under en sen-vinteren tine, skade rose.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com