Hvordan lage Gesso for Deco

September 13

Hvordan lage Gesso for Deco


Hver artist vil fortelle deg at grunning et lerret med gesso før maling er avgjørende for å oppnå de riktige resultatene. Men mindre kjent er at potensialet bruker for gesso i hjemmet dekorasjon er tilnærmet uendelige. Beslektet med stucco eller gips, gesso evne til å produsere interessant, hevet eller innrykket overflater gjør det ideelt for fancy møbler paneler og intrikate bilderammer eller friser. Men ferdige gesso ikke billige, og de fleste gesso du finner i butikkene er akrylbasert, noe som gjør det uegnet for polering. En stor pengebesparende alternativ er å lage din egen ved hjelp av noen få enkle ingredienser.

Bruksanvisning

1 Place 2½ halvlitere med vann i en blikkboks. Plasser de tre skiver eller avstandsstykker i bunnen av kasserollen og plasser kan av vann på toppen av skivene. Boksen har til å bli plassert på avstandsstykkene slik at dens bunn er klar av varmen.

2 Plasser kasserolle på komfyren på svært lav varme og vent til vannet er varmt. Pass på at vannet aldri når kokepunktet.

3 Tilsett ca 10 oz. PVA lim til vannet. La kjele på svak varme til limet er helt oppløst i vannet. Dette tar fra tre til åtte timer.

4 Sikt talkum forsiktig inn i vann-og-lim-blanding. Rør hele tiden som du legger pulveret, og pass på å unngå dannelse av luftbobler. Holde på varmen ved svært lav temperatur, mens du legger pulveret. Den mengde pulver man legger avhenger av konsistensen man ønsker, men som en guide i blandingen bør omtrent ligne røren.

5 Ta kasserollen av varmen og legg den til side for å avkjøle. Blandingen vil bli tilstrekkelig avkjølt i en time. Den gesso er da klar for anvendelse.

Hint

  • Den nødvendige konsistens gesso vil avhenge av den ønskede anvendelse. For applikasjoner som krever fine detaljer, gjør gesso tynnere ved å tilsette mer vann til blandingen. For å lage en grov, klumpete overflaten gjør gesso tykkere ved å legge mer pulver.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com