Hva er Pergo Wood?

June 27

Hva er Pergo Wood?


Pergo er merkenavnet for et laminat plankegulv som ser veldig mye som vanlig parkett, men er faktisk produsert fra plast og treprodukter. Den første Pergo gulv fabrikken åpnet i Trelleborg, Sverige, i 1984. Pergo introdusert laminatgulv i Nord-Amerika 10 år senere. Nå, mange store gulv produsenter tilbyr lignende produkter.

Konstruksjon

Laminatgulv er bygget opp av flere lag bundet sammen. Kjernen er et dekorativt papirsjikt med høy tetthet fiberboard med en klar melaminharpiks toppbelegg. En eller to stabiliserende lag er påført på baksiden. Da alle lagene er smeltet inn i et enkelt ark under varme og trykk. Pergo bruker en fire-farge trykk prosess for å produsere realistiske tre, stein og fliser design på dekorative lag. Den top coat er forsterket med aluminium oksid partikler for forbedret ripemotstand, og teksturer kan være preget inn på dette laget for å gi følelsen av ekte tre korn eller stein overflater.

Fordeler

De viktigste fordelene med laminat enn heltre gulv er holdbarhet og pris. Ifølge The Laminat Guide gulv, er laminatgulv ca 15 ganger sterkere enn hardtre og har større motstand mot slitasje og mer UV motstand (lysekthet). Kostnads ​​sammenligninger kan være misvisende fordi både laminat og parkett kommer i et slikt spekter av kvalitet og stil alternativer. I gjennomsnitt, sier The Laminatgulv Side laminater kan koste om lag to tredjedeler så mye som tregulv.

Installasjon

Laminatgulv er vanligvis ikke limt eller spikret til underlaget, noe som gjør det enklere for gjør-det-selv-installasjon. Plankene klikkes sammen med en låse not-og-fjær-system for en "flytende" gulv. Noen, men ikke alle, systemer krever lim i fugen. Med unntak av teppet, kan laminatgulv vanligvis legges over eksisterende gulvbelegg, sparer kostnader og innsats av tåre-up og avhending.

Vedlikehold

Laminatgulv trenger lite vedlikehold og aldri krever voksing eller polering. Sliping og lakkering er ikke et alternativ, men typiske garantier kjøre 10 til 15 år, opp til livet på noen premium produkter. I tilfelle av skade på overflaten, kan den påvirkes planke skiftes ut. Pergo anbefaler feiing, støvsuging eller fuktig mopping for rengjøring, men advarer mot å la vannet stå på gulvet og forbyr bruk av våte eller jet mopper.

Standarder

Fordi laminatgulv begynte i Europa, European Producers av Laminatgulv (EPLF) utviklet det første settet med produktstandarder, med moderate, normal eller tunge rangeringer indikert av et piktogram. Et produkt som svikter enhver komponent av testing er ikke utstedt en karakter. I 2008, American National Standards Institute (ANSI), i forbindelse med den nordamerikanske Laminatgulv Association (NALFA), utstedt et sett av standarder for laminatgulv produsert i Nord-Amerika. NALFA vedlikeholder en liste over produsenter sertifisert for å møte ANSI standarder. Et produkt som ikke holder en eller begge sertifiseringer kan være av lavere kvalitet.

betraktninger

Laminatgulv kan legge til videresalg verdi til hjem over teppegulv, men kan legge mindre verdi enn ekte tregulv, spesielt i markeder der hjemme kjøperen kanskje foretrekke naturlige materialer.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com