Vanning av et eviggrønt tre

May 5

Vanning av et eviggrønt tre


Eviggrønne trær som furu, gran, einer, lerk og arborvitae gi hele året farge, skjønnhet, skygge og ly til dyreliv. I likhet med løvtrær, evergreens krever også vann for å trives og være sunn. Forstå mengden vann som trengs i de ulike årstidene er avgjørende for deres helse og vedlikehold.

Prosedyre

Skyll nyplantede eviggrønne trær regelmessig det første året etter planting. Ideelt sett suge jorda rundt trærne en gang i uken, med mindre supplert med nedbør. Vann mer i varmt vær eller i sandholdig jord. Vann treet dypt like før første hard frost i ditt område, slik at bladene forblir hydrert og grønt til tross for tørking vind. Når vanning et eviggrønt tre, gi vann til sin drypp linje, ikke bare i nærheten av stammen. Drypp linje, hvor vannabsorpsjon er høyest, strekker seg over to til fire ganger bredden av treets baldakin.

metoder

Hvordan bør du vanne den eviggrønt tre er en metode for personlig preferanse. I stedet for å fukte løvverk, kan du bruke et drypp vanning system eller soaker slange til vann eviggrønne treet og gi fuktighet til røttene. Du kan også bruke en hageslange, forutsatt at du flytter den ofte for å sikre at det vanner jorda rundt treet til ønsket dybde. Når vanning treet med den valgte metode, vanne rotsonen til dybden av røttene. For å finne riktig dybde, sett inn en kvart tomme bred stang i jorden umiddelbart etter at du vanne den og bestemme motstanden det tilbyr. Stangen glir lett gjennom våt jord, men krever mer press når den kommer tørr jord. Unngå vanning treet dypere enn rotsonen, ettersom praksis bare sløser vann. Den gjennomsnittlige rot dybde for eviggrønne trær er 1 1/2 til 3 fot.

forholdsregler

Unngå overwatering din eviggrønt tre, som overdreven jordfuktighet øker plante stress og skader røttene alvorlig. Ideelt vanne jorda når toppen tommer føles tørr å ta på. Inspiser jordfuktighet ved å sette fingeren til ønsket dybde. Gi en langsom, jevn strøm av vann for å holde jorda jevnt fuktig, siden overwatering hindrer røttene fra absorberende oksygen, noe som resulterer i rot råtne. Ikke våt løvverk, som det gjør treet utsatt for en rekke av soppsykdommer og skadedyrangrep.

Care Tips

Mulching eviggrønt tre bidrar til å bevare fuktigheten i jordsmonnet, holder røttene kjølig og hindrer ugress infestation. Avhengig av personlige preferanser, spredt 3 til 4 inches av organisk mulch som flis, halm, barnåler eller strimlet bark. Space mulch flere inches fra stammen for å holde barken fra råtnende.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com