Hva Stoff gir plantene sin grønne farge?

January 12

Hva Stoff gir plantene sin grønne farge?

Grunnleggende plante

Planter skaffe energi fra lys. Den prosessen som en plante omdanner sollys til energi kalles fotosyntese, og hver plante går gjennom denne prosessen i en eller annen form. Den fotosyntesen skjer på cellenivå, slik at plantene til å opprettholde et vakkert grønt utseende.

Plant Cell Biology

Planteceller er laget av lignende komponenter som dyreceller, men gjennomgår prosessene som er ganske annerledes enn dyr. En plantecelle er innkapslet i en cellevegg, så vel som et voksaktig cellemembranen. Innenfor membranen finnes en geléaktig stoff som kalles cytoplasma.

Innenfor cytoplasma i en plantecelle, eksisterer det flere viktige biter av cellemateriale. Bortsett fra kjernen, vakuole og mitokondrier finnes kloroplastene. Kloroplastene er kraften husene i plantecellen, som gir mat for anlegget. Innenfor ytterveggen er det thylakoid membran av en kloroplast, og på innsiden av veggen finnes et pigment som kalles klorofyll.

Klorofyll er i stand til å skape sukker ved hjelp av energi fra sollys, gjennom en kjemisk reaksjon mellom vann og karbondioksid. Resultatet er et sukker som er mat for anlegget, i tillegg til oksygen. Sukkeret produserende Reaksjonen utføres i stroma, som er en forlengelse av kloroplasten. Klorofyll er også ansvarlig for den grønne farge på blader og stengler av en plante. Grønt er den beste farge for å samle sollyset i løpet av de fargespektrene (rød og blå) som er mest effektiv for fremstilling av energi som trengs for å lage mat for anlegget.

Endre farger og fallende løv

I løpet av våren og sommeren, blader fortsette prosessen med å lage mat ved hjelp av klorofyll og som sådan, bladene forblir grønne. I høst, som nettene blir lengre, behovet for å gjøre mat går sovende og klorofyll er ødelagt. Som klorofyll dør av, blir de andre pigmenter i blader vist, for eksempel caretenoids som er ansvarlig for de brune, gule og oransje pigmenter; og Antocyanin, som er ansvarlig for den briljante røde sett i høst blader. Disse pigmentene er også vanlig i frukt og grønnsaker, som cartenoids gi fargen på gulrøtter, bananer og appelsiner. Antocyanin er ansvarlig for de røde fargene i epler, jordbær og tomater.

Til slutt, årer som bringer sukker produsert i fotosyntesen fra bladene til stammen av planten atrofi og tørr. Etter at bladet har avsluttet produksjonen av caretenoids og anthocyanin, vil bladet visne og falle fra anlegget.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com