Hva er årsaken til Svarte flekker eller døde områder på endene av Leaves of House Plants?

July 4

Hva er årsaken til Svarte flekker eller døde områder på endene av Leaves of House Plants?


Potteplanter legge liv og farge til indre områdene, men de krever det samme, om ikke mer, omsorg enn utendørs planter. Det er lettere å manipulere innendørs vekstforhold, men hvis ikke vedlikeholdes riktig, potteplanter pådra seg mange problemer. Identifisere fabrikkens symptomer tidlig hjelper i å vite hvilken løsning som vil løse problemet.

Mangel på fuktighet

Tørr inneluft fratar potteplanter av fuktigheten som finnes utendørs. Fuktighetsnivået i luften påvirker hvor mye vann planten taper. Hvis luften er for tørr, bladene 'kantene blir brune. For å løse problemet, tåke potteplante med rent vann tidlig på morgenen. Et annet alternativ er å sette potteplante container på et brett med småstein og helle vann over småstein. Som vannet fordamper, skaper det en gardin av fuktighet rundt potteplante og levere bladene med ekstra fuktighet. Unngå også å plassere potteplante nær tørking lufteventiler.

salt Buildup

Salt buildup skjer i potteplanter av flere grunner, blant annet vanning med vann fra springen, gjødsling og visse potting mikser. Over tid akkumulerer salt på overflaten for å skape et hvitt sprø lag som kan føre til død kanter blader. Reduser salt buildup av vanning potteplante med regnvann, ikke slik at det å sitte i en skuff med vann, ikke over-gjødsling og tidvis re-potting.

feilaktig Vanning

En av de vanligste årsakene til potteplanter lider problemer er på grunn av feil vanning. Den houseplant blader blir brune rundt kantene når de ikke får nok vann. Selv om vann behov varierer mellom plantearter, la jorda tørke ut mellom hver vanning, og vann grundig til vannet renner ut av dreneringshull. Ikke la potteplante å sitte i en skuff med vann, fordi dette fører til soppsykdommer.

Leaf Spot

Svarte eller brune flekker på en potteplante blader indikerer en soppinfeksjon. Sopp trives i fuktige forhold og havnen på døde planterester. Fjern infiserte blader og rusk og implementere riktig vanning metoder. Påfør en Bordeaux blanding soppdreper, laget av kobber sulfat og hydrert kalk.

Sooty Mold

Svarte flekker av mugg på blader eller stilker indikerer potteplante vokser sotet mugg, som tørker av planten lett med varmt vann eller isopropanol. Sotete mold vokser på honningdugg utskilt fra visse SAP-suger insekter som bladlus, mealybugs og whiteflies. For å kontrollere sotet mold, kontrollere houseplant skadedyr. Spray et insekt såpe på potteplante i direkte sollys. Kommersielle insekt såper er tilgjengelige, men hjemmelaget versjoner er effektive også. Lag en hjemmelaget insekt såpe ved å fylle en sprayflaske med vann og tilsette en teskje av mild oppvaskmiddel. Bland godt og spray potteplante, blant annet på bladenes under.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com