Hvordan feilsøker jeg Tomato Plant Problemer?

June 7

Hvordan feilsøker jeg Tomato Plant Problemer?


Tomater er toppen grønnsaker dyrket i amerikanske hjem hager, ifølge University of Illinois. Det er ingenting som en frisk, moden tomat plukket fra din egen bakgård anlegget. Dessverre kan disse velsmakende og næringsrike grønnsaker være plaget av en rekke problemer. Tomatplanter lider av sykdommer, skadeinsekter, sopp og dårlige miljøforhold, herunder feil vanning praksis og ernæringsmessige mangler. Bestem problemet ved å observere og registrere hva som skjer med anlegget ditt, og deretter ta de nødvendige skritt for å løse problemet.

Bruksanvisning

1 Sjekk veksten av anlegget. Dersom anlegget ser ut til å ha hemmet vekst og visnet løv, sørg for at du er vanning daglig, spesielt i varmt vær. Tomatplanter trenger mye vann, ifølge University of Illinois. Hemmet vekst kan også være forårsaket av en mangel på næringsstoffer i jorda. Legg en gjødsel laget for grønnsaker med nitrogen, fosfor og kalium forholdet mellom 5-10-10 eller 10-10-10. Påfør i henhold til instruksjonene på etiketten for størrelsen og mengden av tomatplanter.

2 Beskytt plantene fra skadeinsekter. Ikke bare gjør de overføre sykdommer, ifølge Colorado State University, men de kan helt defoliate plantene dine. Hvis planten har blader som ser ut som de har blitt tygget, sjansene er du har et insekt problem. Støv bladene dine tomatplanter med svovel og dekk dem med rad dekker.

3 Se nøye etter tegn på sopp. Hvis stammen og bladene av din tomatplante har små sorte, brune eller gule flekker, eller om deler av dem vises bløt eller råtten, så anlegget kan ha en sopp sykdom. Soppsykdommer kan også vises som en fin, tynt lag av støv på plantene dine. Pass på at anlegget ikke sitte i stillestående vann, noe som kan bidra til soppsykdommer. Spray anlegget med et soppmiddel på våren for å hindre sopp oppstår.

4 Undersøk tomater for flekker, ringer og andre merker. De fleste slike merker er veiledende av et virus, ifølge Colorado State University. Det er ingenting du kan gjøre for å behandle en tomatplante når det har blitt berørt. Neste gang du planter tomater, plante dem i et nytt område av hagen i steril jord. Gulnede bladene er også vanligvis et tegn på et virus.

Hint

  • Riktig kulturelle praksiser kan i stor grad redusere tomat plante problemer. Plante tomater i godt drenerende jord rik på organisk materiale. Finn plantene i et solrikt sted hvor det ikke har vært noen andre grønnsaker i de siste tre årene, og beskytte dem mot ugress og skadeinsekter.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com