Fakta om frø planter

July 4

Planter forplante av sporer eller frø. Bregner og mose formerer seg ved sporer; blomstring og / eller fruiting planter formerer seg ved frø. Frø planter er videre delt inn i to grupper: angiosperms og gymnosperms.

Historie

Fossiler har vist at frø planter eksisterte nesten 350 millioner år siden, i devon alder. Registreringer viser både frø planter og bregne-lignende planter som vokser på samme tid (se Ressurser).

gymnosperms

Nakenfrøede frø planter har "naken", eller utsatt, frø. Ginkgo gran, furu og andre bartrær er eksempler på gymnosperms.

angiosperms

Blomster og andre planter som produserer frukt er angiosperms. Frøene har et beskyttende belegg, et embryo og et matforsyning. Mais, roser og epletrær er eksempler på angiosperms.

pollinering

Angiosperms er planter bestøves av insekter og dyr. Noen planter er selv pollinerende. Nakenfrøede er frø planter øves av vinden.

reproduksjon

Nakenfrøede planter har vingeformet pollen som kan fly til de kvinnelige planter å pollinere dem. Angiosperm planter har en støvbærer hvor pollen er produsert og et stigma hvor pollen er avsatt til å produsere frø.

grunnforhold

Frø planter trenger fuktighet for å vokse, men ikke til å reprodusere, siden deres pollen er tørr. Andre planter, som bregner og moser, fortsatt trenger vann for å generere pollinering.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com