Hvordan bli kvitt Creeping Charlie i My Lawn

August 9

Creeping Charlie, eller korsknapp som det er vitenskapelig kjent, er en bakken eføy som opprinnelig ble importert fra Europa. Folk plantet den for bruk som bunndekke, men de fant fort ut at det er vanskelig å stoppe veksten. Hvis en person ikke er forsiktig, snikende Charlie kan ta over hele plenen. Problemet folk møter når de prøver å kvitte seg med dette anlegget er at hvis de bruker tradisjonelle luke mordere de kan ende opp med å drepe sin gress også.

Bruksanvisning

Dig It Up

1 Bruk spade til å grave opp den snikende Charlie på røttene. Ikke bare trekke planten opp av bladene.

2 Till jorda med en hage hakke å sikre at ingen røtter forbli. Kast ut alle plantene du trukket opp slik at de ikke har en sjanse til å re-rot.

3 Dekk til området der snikende Charlie var med en 2-tommers lag mulch for å kvele eventuelle rester av planten som du kanskje har savnet.

Spray det med Borax

4 Hell 5-oz. boraks i en 3-liters bøtte for hver 500 kvadratfot med snikende Charlie du trenger for å bli kvitt. Hvis området er større eller mindre, justeres tilsvarende.

5 Run 1/4 kopp varmt vann i bøtte. Rør til boraks oppløst.

6 Fyll andre tre-gallon bøtte med 20 kopper lunkent vann. Legg i boraks løsning, røring sakte.

7 Fyll halv gallon sprayflaske eller en hagesprøyte med denne fortynnede løsningen. Spray det bare på snikende Charlie, ikke på gress eller jord. Forsøke å belegge både bladene og stilkene med omtrent et 1-mm lag.

8 Vent til snikende Charlie til å dø. Du vil vite når bladene begynner å gulne. Deretter trekker det ut av bakken med hendene.

Hint

  • Det kan være vanskelig og tidkrevende å grave opp en hel plen full av levende snikende Charlie. Spraye den med boraks første vil gjøre plantene svake og tørr, noe som gjør dem komme ut av bakken lett.
  • Borax er tilgjengelig i vaskemiddel midtgangen på matbutikken. Folk bruker den til å fjerne lukt klær og fjerne flekker.
  • Hold sprøyten så nær snikende Charlie som mulig. Dette vil bidra til å holde den fra å komme på plenen eller i jorda.
  • Hvis du bare har en liten mengde snikende Charlie i plenen din, må du ikke bruke boraks. Det er et noe risikofylt oppløsning. Hvis du over bruke den, kan det påvirke jordkvalitet.
  • Bruk hansker for å beskytte huden på hendene.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com