Hvordan Design en Water Well

September 19

Hvordan Design en Water Well


Utformingen av en brønn er kritisk for sin endelige ytelse. I godt design, kan du variere materialer, godt skjermen slot type og størrelse og røret diameter. Du bør planlegge godt basert på den type jord på eiendommen din, budsjettet, dybden til grunnvannet i området og den forventede størrelsen på brønnen pumpen.

Bruksanvisning

1 Velg materialer som du vil bruke til å bygge din godt. Rustfritt stål og PVC er de vanligste typer materialer for brønner. Rustfritt stål er mer holdbart enn PVC, men det kan være dyrt å kjøpe og vanskeligere å installere fordi du har behov for å sveise leddene. Begge materialene produsere høykvalitets brønner så basere avgjørelsen på budsjettet, og behovet for enkel montering.

2. Velg den totale dybden av brønnen og lengden av skjermen på grunnlag av dybden til grunnvannet. Du ønsker vel å være dypt nok til å trenge flere fot inn i vannførende sone. Du vil installere skjermen på bunnen av brønnen i grunnvannet. Typisk vel skjermlengder er fem til 10 fot i gode vannproduserende soner. Bruk lengre skjermer i områder der vannet ikke flyter lett på grunn av tilstedeværelsen av leire jord eller stein. For eksempel, hvis dybde til grunnvannet er 15 fot, og du vil ha en fem-fots vel skjermen, vil din totale brønndybde være omtrent 20 til 22 fot.

3 Bestem diameteren godt din. Begge skjermmaterialet og foringsrøret vil være den samme diameter. Generelt bør du velge den minste godt diameter som vil gi deg med vannstrømmen du ønsker. Du kan basere brønnen diameter fra brønnen pumpe størrelse. vel bør være minst to inches i diameter som er større enn diameteren av brønnen for å tillate vanngjennomstrømning og passende pumpeinstallasjon. For eksempel, hvis du bruker en 2-tommers nedsenkbare pumpen, bør vel din være minst fire inches i diameter. Spør pumpe produsenten hvis de har anbefalt vel diametre for pumpen.

4 Velg brønnen skjermen slik at du har optimale åpne områder tilgjengelige for vannføring. Tilgjengelig budsjett vil også hjelpe skjermen beslutning. Avlange skjermer er den mest populære typen skjerm fordi de er billig, lett tilgjengelig, og ikke tette lett. Wire-innpakket skjermer er den dyreste, men også gi den mest åpne området. Du kan bruke en lufte skjerm spor; imidlertid, tetter denne skjermen lett i vannførende lag med en høy prosentandel av finmateriale. De fleste skjermer er tilgjengelig i spille størrelser fra 0.006 inches til 0,5 inches. Sporene bør være i stand til å beholde 90 prosent av det vannførende lag og filterpakken materiale. Gjennomgå sil analysedata for å hjelpe deg å finne det riktige sporet størrelse.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com