Semi-Arid Desert Plants

September 15

Halvtørre ørkener har litt mer nedbør enn tørre ørkener. Ifølge University of California Museum Of paleontologi, halvtørre ørkener har ca 1 til 1,5 inches av nedbør i året, mens tørre ørkener får mindre enn en halv tomme av nedbør. I USA, er halvtørre ørkener funnet i buskaset områdene Utah og Montana, samt deler av Great Basin Desert.

jujube

Den jujube (Ziziphus jujube) er en tornefull tre som vokser til 40 fot høy. Opprinnelig fra Kina, trives jujube i de varme forholdene i halvtørre ørkener i det sørvestlige USA. Den dekorative jujube vokser spiny grener i sikksakk mønster. Dette løvtrær går sovende i vinter, og kan overleve temperaturer under frysepunktet. Den jujube utvikler litt duftende blomster fra sen vår til sommeren. Jujube frukt er svært spiselige og kan brukes til matlaging, gelé og sirup.

Brittlebush

Den brittlebush (Encelia farinose) er medlem av solsikken familien som vokser i semi-tørre ørkener, samt gjennom de varme Sonoran og Mojave ørkenen. Denne lille busken vokser inn i en 5-fot høy haug med sprø grener og hårete blader. De løvfellende brittlebush blomstrer fra mars til juni med lyse gule blomster, som gir farge gjennom sin semi-tørre ørkenområdene. I det siste, indianere brukte harpiks fra brittlebush som lim. The Seri indianerne i Mexico spre bakken brittlebush over hele kroppen som en smertestillende.

Trekant-Leaf Bursage

Trekanten-blad bursage (Ambrosia deltoidea) er funnet i semi-tørre ørkener samt ørkenen Sonoran. Denne lille busken vokser til en avrundet haug 1,5 fot høy, med sine sprø grener utvikle seg til en krone med en blanding av sunn, gamle og døde vekst. Bladene er formet som en trekant og er grå-grønt på oversiden og hvit på bunnen. Bladene og grenene er hårete når unge, blir mykere etter hvert som de forfaller.

Trekanten-blad bursage utvikler små blomster fra februar til juli, etterfulgt av utviklingen av frø med en Burr-lignende overflate. Disse frøene lett holde seg til dyr pels, slik at frøene skal transporteres gjennom ørkenen. Dette anlegget har en distinkt rotsonen, som andre planter ikke vil vokse i nærheten av trekant-blad bursage rotsystem.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com