Monocot Urteaktige Stem vs. dicot Urteaktig Stem

August 3

Monocot Urteaktige Stem vs. dicot Urteaktig Stem


Urteaktig stammer skiller seg fra treaktige stammer ved at de er myke i stedet for hard og har en tendens til å vare i bare en vekstsesong. Urteaktige planter har en tendens til å være mindre enn treaktige planter, og treaktige planter er vanligvis tykkere i diameter. Både mennesker og dyr avhenge sterkt på urteaktige planter til mat. Korn, mais og soyabønner er eksempler på urteaktige planter mennesker bruker til mat. Dyr spiser urteaktige planter som beite gress, alfalfa og kløver. Dicots (magnoliopsida) og monocots (Liliopsida) er de to hovedkategorier av urteaktige planter. En av de viktigste forskjellene i de to er i den anatomi av deres stammer.

Beskrivelse av urteaktige dicot Stems

Urteaktig dicot stammer har en innredning som minner om woody stengler, uten flere årringene. Fordi urteaktige dicots dør årlig de ikke har årlige vekstringer som trær gjør. I stedet har de bare en ring. I urteaktige dicots Margen cellene er plassert mot midten av stammen, og barken cellene er plassert mot utsiden. Margen er strukturer i stammen som bærer vann og mineraler oppover fra røttene til resten av anlegget. Barken bære mat materialer eller saft ned stammen til røttene. Nye celler for både Margen og barken er produsert i den vaskulære cambrium, som ligger mellom Margen og barken. Sammen Margen og barken skjema fibrovascular bunter arrangert i en sirkel rundt sentrum av stammen. Margen og celler i hvilke de fibrovascular buntene er innleiret er sammensatt av parenchyma vev som tilveiebringer strukturell styrke og oppbevaring av mat. En epidermis omgir vev for ekstra beskyttelse.

Eksempler på Urteaktige dicots

Urteaktige planter med dicot stammer har blomstrende deler i multipler av firere eller femmere, og bladene er vanligvis bred og flat med forgrening vene mønstre. Røttene er vanligvis taproots. Følgende er en ufullstendig liste over familiene av planter som inneholder urteaktige dicots: kaktus, kompositt, lyng, mynte, sennep, søtvier, ert og rose. Noen planter, som University of California Museum of Paleontology nettstedet påpeker, har en kombinasjon av begge monocot og dicot egenskaper, noe som gjør identifisering av noen planter et poeng av contention for mange botanikere. For eksempel er vannliljer (Nymphaea odorata) klassifisert som dicots men har noen monocot egenskaper, som gjør en rekke paleoherbs.

Beskrivelse av urteaktige monocot Stems

I motsetning til de fibrovascular bunter i dicots som er ordnet i en ring, er buntene i monocot stammen spredt, eldre bunter være nærmere sentrum. Margen cellene sitter på den innvendige delen av buntene og barken i utsiden. Rundt monocot stammen er en hard, seig skorpe som gir støtte til anlegget. De vaskulære bunter av monocot stammen vanligvis ikke inneholder cambium. Noen gjør imidlertid. Noen monocots har hule stengler med vaskulære bunter være rundt kanten av stammen.

Eksempler på Urteaktige monocots

I motsetning dicots, blomstrende deler av monocots vises i grupper på tre. Rotsystemet er vanligvis fibrøse, og bladene er lange og smale med årer som går parallelt med hverandre. Eksempler på urteaktige monocots inkludere planter i de følgende familiene: amaryllis, Arum, banan, cattail, gress, iris, lilje, orkidé, palmer og starr. Noen monocots som luften potet eller kinesisk yam (Dioscorea oppositifolia) og den svarte bat blomst (Tacca chanitrieri) har noen dicot egenskaper. Likevel, de fleste urteaktige blomstrende planter faller klart inn i en kategori eller den andre.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com