Forventet levetid for Growing Pine Trees

August 20

Forventet levetid for Growing Pine Trees


Verdensbasis er det mer enn 115 forskjellige typer furutrær. Det finnes 35 forskjellige arter som finnes i Nord-Amerika. Furutrær er medlemmer av slekten Pinus og anlegget familien Pineaceae. Furutrær vokse til modne høyder på 15 til 280 fot høy. Furutrær er resinous eviggrønne trær som beholder sine grønne blader, eller nåler, hele året. Furutrær varierer i størrelse, form og levealder.

Eldste Pine Tree In America

Den bristlecone furu (Pinus longaeva) er en flerstammet eviggrønt tre som bare finnes i de vestlige delene av USA. De eldste bristlescone furutrær finnes i de hvite fjellene i California i høyder over 10.000 fot. Den eldste kjente levende bristlecone furu, kjærlig kalles "Metusalem" er 4,790 år gammel. Bristlecone furutrær vokser svært sakte. I noen år har de ikke engang legge til en vekst ring. Bristlecone furutrær vokser 15 til 30 fot høy ved forfall. Treet har fått sitt navn fra busten produsert på tuppen av kongler.

Lukket kjegle furutrær

Flertallet av furutrær er åpen coned og produsere kjegler årlig. Kjegler modnes og faller til bakken. Kjeglene til lukkede kjegle trær ikke åpne, men fortsatt forseglet med harpiks og festet til treet. Et lukket-kjegle furu, Monterey furu (Pinus radiata D. Don,) er innfødt til California og Baja California. Også kjent som Hederstegn furu, Cabria furu eller radiata furu, er treet finnes hovedsakelig i det sentrale kystområdet. En raskt voksende arter av furu, vokser Monterey furu 60 til 80 fot høye med opp til en to-fots diameter. Barken er grov og mørk grå-brun. Monterey furutrær har en gjennomsnittlig levetid på 80 til 90 år. Den korte blad furu ((Pinus echinata Mill.) Produserer lukkede kongler som forblir festet til treet i mange år. Også kjent som rosmarin eller gammel felt furu, kan på kort blad furu leve i over 140 år.

Open-kjegle furutrær

Hvit furu (weymouthfuru) er en svært resinous eviggrønt tre som vokser 80 til 100 fot høy med en 20- til-40-fots spredning. Bark er glatt og grå i unge trær, og ble dypt oppsprukket og brun lilla som den modnes. Kjegler er 8 til 12 inches lang. Hvite furutrær kan leve opp til 450 år. Native til den sørøstlige delen av USA, den longleaf furu (Pinus palustris,) også kjent som gul furu eller pitchpine er likt skråstreken furu. Begge har lange nåler og er open konede furutrær. Den longleaf furu har en forventet levealder på 450 til 500 år. Huon furu (lagarostrobos franklinii franklinii,) også kjent som Macquarie furu er funnet i Tasmania i de sørlige og vestlige våte kystnære områder. Huon furu er de lengste levende arter av furu i Australia. De eldste levende huon furutrær er over 3000 år gammel.

levetid Factors

Furutrær er utsatt for utallige biologiske og miljømessige påkjenninger. Sykdom, tørke, insektangrep, ild, vind, dyreliv og mennesker kan forkorte eller avslutte livet av en furu.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com