Hva skjer i et terrarium?

November 2

Hva skjer i et terrarium?


En terrarium fungerer som en liten innendørs drivhus. Ifølge University of Missouri er Extension nettside, mens terrarier sannsynligvis daterer seg tilbake til de gamle grekerne, ble formen vi kjenner først brukt til å vokse bregner av Dr. Nathaniel Ward i London i det 19. århundre. Siden da, botanikere og amatører gartnere både har vokst et utvalg av uvanlige planter - mange som ikke passer innendørs forhold. Hva skjer inne i et terrarium skaper en atmosfære som er ideell for plantevekst, med svært lite regelmessig vedlikehold nødvendig.

Luftfuktighet

Fuktighet oppstår når vann fordamper fra en plante og terrarium jord og deretter henger i luften. Mange planter, inkludert bregner og noen regnskog arter trives i fuktig klima. Fordi terrarium er lukket, kan vann ikke fordampe inn i den omgivende luft. Det betyr at det holder seg innenfor glasset, skaper det rette miljøet for vekst. Terrarium luftfuktighet vanligvis stabilisere seg etter et par dager i et nytt sted. Terrarium glass som damper opp for ofte kan kreve lufting med lokket fjernet for 15-minutters perioder inntil dampende stopper, ifølge University of California Cooperative Extension.

Vann og Transpira

Mest planteblader avgir vann til luften i en prosess kjent som transpirasjon. Selv om dette er det som holder terrarium atmosfæren fuktig, det er også det som gjør at systemet kan resirkulere vannet tilbake til anlegget. Fordampet vann kondenserer på glasset og strømmer til jord nedenfor. Planterøttene kan deretter re-absorbere vannet. Anlegget bruker dette vannet til å leve og vokse. En perfekt balansert terrarium trenger nesten ikke vanning. Ideelt sett vann kontinuerlig blar gjennom miniatyr system på ubestemt tid.

Luft og Fotosyntese

Terrarium planter trenger sollys for å lage energi gjennom fotosyntesen. Imidlertid foto krever også vann og gass karbondioksid, eller CO2. Det betyr at i løpet av dagen planten absorberer lyset gjennom spesielle celler som kalles klorofyll. På samme tid absorberer anlegget CO2 og vann. Men om natten planter puste, ved hjelp av oksygen og avgir CO2. Derfor mye som vann i et terrarium, air stadig syklet gjennom terrarium. Det gjør en sann terrarium en selvdrevet system, ifølge eksperter fra University of Florida IFAs Extension.

betraktninger

Ikke alle terrarier bruke en glassbeholder. En terrarium designet til huset ørkenen eller tørre regionen planter må ha en åpen topp slik at vanndamp å flykte. Noen andre former for terrarier kan omfatte ulike typer organismer, inkludert insekter, amfibier eller reptiler. For eksempel kan et terrarium inkludere planter, frosker og gresshopper. Disse har mer komplekse prosesser som foregår inne, men det grunnleggende konseptet er det samme - slik at vann og luft for å bla gjennom systemet.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com