Hjemmelaget Charcoal Air Cleaner

May 21

Hjemmelaget Charcoal Air Cleaner


Folk har brukt trekull som en renselse ingrediens i tusenvis av år. Det østlige India hinduer brukt trekull for å rense drikkevann, og trekull ble brukt av europeere i det 12. århundre for å avgrense sukker. Aktivt kull er en moderne utvikling, spesielt behandlet med oksygen som øker sin evne til å absorbere lukt på et mikroskopisk nivå. Den viktigste ingrediensen i en hjemmelaget kull luftfilter er aktivt kull, en pulveraktig, ikke-giftig stoff lett tilgjengelig i dyrebutikker og helsekostbutikker.

Fordeler med Charcoal

På sitt minste nivå, inneholder aktivt kull millioner av ørsmå porer. Urenheter og organisk materiale passere gjennom de små porene i trekull, der forurensninger er tatt og beholdt. Denne prosessen kalles "adsorpsjon". Aktivt kull absorberer urenheter som røyk, pollen, radon og andre gasser i damp og lukt båret av mikroskopiske partikler i luften. For best resultat, bør renere har en stor overflate fordi jo større område jo mer lukt kan filtreres. Den hjemmelagde renere kan være en passiv enhet, og filtrerer ut lukt, uten bruk av elektrisitet, eller en aktiv renere som anvender en vifte for å stimulere luftstrøm.

passiv Cleaner

Den passive hjemmelaget kull renere bruker pulverisert aktivt kull. Selv om ikke så effektiv som den energien generert aktiv renere, ikke passive metoden ikke bruker strøm og krever lite vedlikehold. Støvsugeren er også ukomplisert i sin utforming, og derfor enkel å bygge. Eksempler på en passiv hjemmelaget renere inkluderer burlap eller lin sekk med aktivt kull pulver, og flere spiseskjeer aktivt kull pulver stenket i små beholdere. Avhengig av adsorpsjons- egenskapene til trekull og størrelsen av overflatearealet, kan den passive renere filtrere luft i flere måneder til et år før trenger utskifting.

Active Cleaner

En aktiv hjemmelaget kull renere krever energi for å drive en liten vifte, men er mye mer effektivt enn en passiv rengjøringsmidler. Viften sirkulerer luften i rommet, presser luften gjennom kullfilteret, og som gjør det mulig trekull for å adsorbere urenheter lettere. Hjemmelaget enheter varierer i henhold til verktøy på hånden og behovet. Den mest enkle renere består av et tre eller pappeske utstyrt med produsert kullfilter, tilgjengelig hjemme forbedring og kjøpesentre. En liten 12-volts vifte passer i en åpning i boksen. Plugget i, trekker viften luft fra boksen inn i rommet.

Vedlikehold

Over tid blir de små porene i trekull i renere fylt med fanget urenheter. Renere innholdet må byttes for å arbeide effektivt. Hjemmelaget passive rengjøringsmidler trenger bare en frisk mengde pulverisert aktivt kull. Aktive rengjøringsmidler med kullfilter krever rengjøring eller fullstendig utskifting av filtrene. De fleste fans krever ikke oljes eller vedlikehold, men viften kan slites ut og må byttes hvis det brukes veldig ofte i lange perioder.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com