Hva er det klebrig stoff på Apricot Trees?

July 17

Hva er det klebrig stoff på Apricot Trees?


Aprikoser, som er innfødt til Kina, er fra samme familie som fersken. Frukten ble introdusert i USA i begynnelsen av det 18. århundre. Aprikoser blir brukt frisk, tørket og i en rekke tilberedt og bearbeidede former. Oljen ekstraheres fra gropene selges kommersielt som bitter mandelolje. Økende frukt kan by på utfordringer. Tilstedeværelsen av klebrig stoff på treet indikerer et skadedyrangrep.

Pest Identifikasjon

Aprikoser er utsatt for angrep fra bladlus, er den vanligste skadedyr av planter, inkludert busker, trær og prydvekster, i henhold til Colorado State University Extension. Mange bladlus er vert bestemt, som betyr at de hjemsøke bare visse typer planter. Den grønne fersken bladlus er mest sannsynlig til å hjemsøke aprikos trær. Denne arten påvirker også andre frukttrær i Prunus familien, inkludert fersken.

Beskrivelse

Bladlus er svært små, ovale, myke bodied skadedyr som måler mindre enn 1/8 tommer i lengde. Skadedyr kommer i en rekke farger, ofte koordinere med de infiserte planter. De kan være med vinger eller vingeløse, avhengig av art. Bladlus har lange ben, antenner og et par rør som vokser bakover fra baksiden av legemet. Disse rørene, kalt cornicles, er særtrekk bladlus. Voksne produsere så mange som 80 nymfer i løpet av en uke i varmt vær. Avkommet blir voksne i ca en uke.

Skader

Bladlus er primært SAP matere og suge saft fra sart plante områder med sine spesialiserte, lange munnpartiet. Tapet av tunge mengde saft effekter plantehelse. Som de beiter, skadedyr produsere store mengder av en søt, klebrig stoff. Dette overflødig væske avfall kalles honningdugg. Det er dette klebrig materiale som er sett på aprikos trær. Honeydew inviterer sekundære skadedyr som maur, fluer, bier og veps inn i treet. Det fremmer også veksten av sotet, svart mold. Alvorlig skade på vegetasjon fører til curling, visner og misfargede blader. Som et resultat, er ny skuddvekst hemmet, og det er dieback av knopper.

Ledelse

For å kontrollere bladlus, kan du introdusere naturlige predatorer i befengt trær. Disse inkluderer visse arter av parasittiske veps, lacewings, syrphid fluer og dame biller. Kontroll maur i trær som de beskytter bladlus fra rovdyr, University of California anbefaler. Unngå overdreven bruk av nitrogengjødsel på trær. Bruk urea-basert, slow-release gjødsel. Kjemisk kontroll alternativer inkluderer bruk av neem olje, insekt såpe, permetrin, acephate eller malathion.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com