Kan ruste spre seg fra en Geranium å Vegetabilske planter?

July 30

Kan ruste spre seg fra en Geranium å Vegetabilske planter?


Stepping ut i hagen er en stor risiko. Du har aldri kjent når du vil finne at din favoritt planter har blitt konsumert av gresshopper eller bukket under for noen fryktelig, uhelbredelig sykdom. I et forsøk på å minimere skader, kan du prøve å flytte plantene mest sannsynlig til å bli syk med de samme sykdommene langt fra hverandre, men de bestemmer om blomster som geranier (Pelargonium spp.) Kan spre sykdom til grønnsaker planter kan være en lur løsning. Geranier blir ofte behandlet som ettårige, men siden de kan leve i mange år i US Department of Agriculture plante hardførhet soner 9 til 11, rust og dens overføring er store bekymringer.

Rust Sopp

Tusenvis av kjente arter av rustsopper tilhører ordenen Pucciniales eksisterer, alle med fargerike soppfruktlegemer - mange er rust farget, men noen er gul, lilla, rødlig eller oransje. Selv om rust på geranium kan se mye ut som rust på soyabønner eller mais, rust arter krever svært spesifikke verter for å reprodusere. Ruster krever en kompatibel levende vert å lykkes reprodusere; de sjelden drepe sine verter, men kan påvirke vekst og gi betraktelig.

Blomster og grønnsaker Hosts

Mange ruster veksle mellom to ulike verter for å fullføre sin livssyklus, men geranium rust er et spesielt tilfelle. Selv om geranium rust kan leve på mange forskjellige medlemmer av slekten Pelargonium, kan det bare overleve på planter i denne familien. Siden ingen nært beslektede grønnsaker finnes, kan den syke geranier ikke passere sin rust på dem. Men hvis rust er aktiv andre steder i hagen, kan det tilfeldigvis vises samtidig som geranium rust, siden alle disse fungi krever tilsvarende forhold for å trives.

Kulturelle Controls for Rust

God sirkulasjon og riktig vanning er nøkler til å hindre spredning av rust i enhver hage. Rust sporer spirer når temperaturen er mellom 60 og 70 grader Fahrenheit, hvor stående vann er rikelig. På under seks timer, kan rust sporer spirer i de små perler av vann på bladene av kompatible vertsplanter.

Vanning ved foten av planter er avgjørende for å hindre ytterligere rust spredning mellom kompatible arter. Hvis hagen din er i ferd med å bryte ut med en rekke ruster, prøv vanning i morgen og tynning planter for å øke luftsirkulasjon. Noen ganger er det lettere å bare fjerne syke planter og erstatte dem, spesielt tidlig i sesongen.

Behandling Rust Kjemisk

Hvis rust er et alvorlig problem i hagen din, og både geranier og grønnsaksplanter lider, vurdere å behandle alle dine urolige planter på en gang. Selv om de ruster på plantene dine vil være annerledes, kan alle rust arter behandles med neem olje blandet i en håndholdt sprøyte med en hastighet på 2 spiseskjeer per liter vann.

Coat bladene på plantene dine til de er våte, men ikke dryppende, og pass på å få både toppen og undersiden. Gjenta neem behandling ukentlig inntil alle tegn til rust har gått. Neem kan også bli brukt som et forebyggende mot en sprednings rust problem når den anvendes annenhver uke for planter i fare. Husk at neem er en hage kjemisk og sørg for å lese hele etiketten før du bruker den.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com