Hvordan Grow en Gardenia Plant i Florida

July 11

Hvordan Grow en Gardenia Plant i Florida


Gardenias, som er innfødt til Kina, er en eviggrønn busk med mørkegrønne, blanke blader og duftende hvite eller gule Blomst. Ifølge University of Florida, kan gardenia busker vokse til å bli mellom 2 og 15 fot høy, og dermed gjør dem et godt alternativ for hekker eller personvern skjermer. Selv gardenias vil trives i Florida med litt forsiktighet når etablert, er det viktig å gi de riktige vekstforhold til unge gardenia planter.

Bruksanvisning

1 Velg en plante plassering som er i full sol eller delvis skygge for å oppmuntre de fleste blomstrer på gardenia anlegget. I tillegg velger et område med god luftsirkulasjon, slik som hjørnet av et hus, slik at gardenia duft vil fylle gården.

2 Grav et hull som er dobbelt så bred som gardenia potten og dyp nok til å romme plantens rot ball. Plasser røttene til gardenia i hullet, slik at toppen av røttene er bare litt over overflaten av bakken.

3 Fyll hullet delvis med jord og vanne jorda med en hageslange for å fjerne luftlommer. Fyll i resten av hullet og pakk den godt ned. Haugen opp overflødig jord i en sirkel 2 til 3 inches tall rundt bunnen av gardenia. Dette vil bidra til å beholde vann for anlegget.

4 Spre 3 til 4-tommers lag av mulch rundt bunnen av gardenia anlegget, noe som gjør at ingen mulch berører hoved stammen av busken.

5 Vann den gardenia to ganger per uke med 1 til 2 inches av vann hver gang.

6 Spre en høy syre, kornet gjødsel rundt basen av gardenia plante tre ganger per år, en gang i slutten av februar til begynnelsen av mars, en annen i midtsommer og en endelig søknad i slutten av høsten. Påfør med en hastighet som er angitt på gjødsel emballasje.

Hint

  • Gardenias gjør best i jord med en pH mellom 5 og 6,5. Du kan teste jorda selv med et kit kjøpt fra et hagesenter, eller sjekk for å se om din lokale cooperataive utvidelsen vil utføre testen for deg. Du kan endre jord tilsvarende om nødvendig.
  • Gardenias ikke vokser godt i kystnære deler av Florida fordi anlegget er ikke salt tolerant.
  • Ikke plante Gardenias nærheten konkret eksempel gangveier og innkjørsler.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com