Hva kan du bruke for hjemmelaget Jord Forsuring?

September 9

Hva kan du bruke for hjemmelaget Jord Forsuring?


Planter som vokser best i sur jord inkluderer blåbær, rhododendron, kameliaer og hortensia. Hvis jorda er for basisk for syre-elskende planter, kan du endre pH-verdi ved å blande i sure materialer, hvorav mange er biprodukter av hagearbeid så er lett tilgjengelig. Det er alltid en god idé å gjøre en jord test først for å finne ut om pH-nivået i jord er fint som det er. Test kits er billig, enkel og nøyaktig nok til å bestemme pH.

kompost

Hjemmelaget kompost, opprettet fra verftet rusk, vegetabilsk avskjær, kaffegrut og lignende, er naturlig på den sure siden. Bland det godt med jord ved planting tid eller plante direkte i ferdig kompost.

Sagflis

Sagmugg blandet med jord ved planting tid hjelper også forsurer det. Når planten er plantet, bruker sagflis som mulch rundt sin base for å holde jorda syre og å bevare fuktighet og redusere luke vekst.

Wood Chips

Ved hjelp av treflis som mulch rundt bunnen av anlegget bidrar til å holde jord syre. Ikke bland flis med jord når plante, men som prosessen med forfall krever nitrogen, noe planten trenger, også. En enkel løsning, hvis du ønsker å bruke flis i jord, er å legge til ekstra nitrogengjødsel.

Torvmose

Sphagnum torvmose, som hentes fra bærekraftige myrer, hjelper forsurer jord. Sug torvmose i en bøtte for å fukte den grundig før blande det halv og en halv med jorda.

Barnåler

Bruk åler som mulch rundt syre-elskende planter. De vil hjelpe forsurer jord som de separerte.

svovel

Legg svovel ved planting tid, eller bruke den som en kontinuerlig surgjører hvert år ved å strø det på overflaten av jordsmonnet og vanning den i. Soil bakterier oksydere svovelet, skaper svovelsyre.

gjødsel

Gjødsel formulert for syre-elskende planter vil også hjelpe forsurer jorden der de vokser. De har lavere fosfor - det midterste tallet i NPK oppføringer - og høyere kalium - det siste nummeret - enn alle formål gjødsel.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com