Hvordan oppdage Radon i hjemmet ditt

November 1

Radon er en type gass som kan ha ødeleggende helseeffekter på mennesker som er utsatt for det. Radon er en kreftfremkallende og radioaktiv. Det anslås å forårsake tusenvis av kreftrelaterte dødsfall hvert år, inkludert ca 21 000 dødsfall på grunn av lungekreft, ifølge US Environmental Protection Agency. På grunn av dens potensielle helserisiko og dødelige kvaliteter, er det viktig at du tar forholdsregler for å oppdage eventuelle radongass som kan være til stede i ditt hjem.

Bruksanvisning

1 Lukk opp huset ditt i ca 12 timer før testing for radongass. Holde huset lukket opp og ikke drive vifter eller sentralvarme og air condition-systemer mens testing.

2 Bruk en kortsiktig radon test kit for å teste påvise radongass i hjemmet ditt. Plasser den på første etasje av ditt hjem eller kjelleren hvis det brukes ofte. Settet må være minst 20 inches over gulvet for å fungere ordentlig. Ikke legg det på badet eller kjøkkenet.

3 La testen opphold på plass så lenge som den anbefaler. Dette kan være noen dager eller et par uker. Når perioden er over, sender testsett til laboratoriet produsenten anbefaler på pakken. Laboratoriet vil bestemme radonnivå og sende deg resultatene. Dette kan ta noen uker.

4 Utfør en langsiktig radon test hvis resultatene av kortsiktige test er større enn fire picocuries per liter luft (PCI / L), noe som indikerer en potensielt farlig nivå av radongass. En curie er et mål på radioaktiviteten, og en picocurie er en trillionith av en curie. Den langsiktige test kit er lik den kortsiktige test kit bortsett fra at du trenger å forlate den på plass lenger.

5 Send resultatene av langsiktig radon test til laboratoriet som anbefales av produsenten av settet. Hvis resultatene er fortsatt større enn fire pCi / L, bør du ta skritt for å eliminere den høye radongass fra hjemmet ditt.

Hint

  • En radongass nivå på to PCI / L i ditt hjem er normalt og er ingen grunn til alarm eller ytterligere tiltak.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com