Hvordan Plant vinter grønnsaker i Canada

May 21

Vinter grønnsaker i Canada er kaldt hardfør planter som spirer og etablerer seg i varmen av sensommeren og høstes fra sent på høsten gjennom vinteren, ifølge "The Winter Harvest-Handbook" av Elliot Coleman. Rødbeter, gulrøtter, blomkål, purre, salat, hvitløk og Chard er alle vurdert vinter avlinger. Ifølge Brian Minter av Hage BC, August er den ideelle tiden for å plante vinter grønnsaker. Det er viktig for kanadiske gartnere å sjekke deres region anlegg hardførhet sone. Canada består av åtte plante hardførhet soner som varierer i sine årlige minimum temperaturer. Vinter grønnsaker bør plantes på et annet tidspunkt i hver sone.

Bruksanvisning

1 Fjern eventuelle døde eller gamle rester fra varme-sesongen vegetabilske avlinger. Till jorda for å bryte opp noen klumper som er større enn en halv dollar og arbeide de første 8 inches av matjord. Fjern eventuelle ugress ved å grave med en spade og brenne eller kaste bort konkurrerende vegetasjon.

2 Lag en liste over vinteren grønnsaker som du ønsker å vokse. Finn ut regionens første frost dato. Telle tilbake fra den første frosten dato til hvor mange dager det tar for vintergrønnsaker å modne for å finne ut når man skal plante avlingen på sensommeren.

3 Plasser innsatsen på motsatte hjørner av din grønnsakshage. Sett innsatsen fra hverandre basert på radavstand anbefaling angitt på frø pakke. Knytt en snor fra en stake til neste for å plante frø i en uniform linje og unngå å plante dem for tett sammen, noe som kan øke risikoen for rotråte i vinterens våte forhold, ifølge Oregon State University Extension.

4 Dig hull i hagen basert på settedybde er angitt på pakken. Grønnsaker har sine egne spesifikke dybder og mellomrom. For eksempel må rødbeter være plantet 1/2 tommers dyp og en tomme fra hverandre mens salat bør plantes 1/4 tommers dyp og 12 inches hverandre.

5 Lag små hage markører for hver avling ved å skrive eller skrive på et stykke papir. Angi type avling, noen voksende krav og dets forventede slaktedato. Laminat skiltet og stift til en stake. Plasser en innsats med et kort i begynnelsen av hver rad.

Hint

  • Forbedre brukt jord ved å jobbe 1/2 kopp gjødsel med en NPK mengde 5-10-10 hver 100 kvadratfot med jord før planting.
  • Med beskyttelse av snø, kan tradisjonelle vinter avlinger overleve ned til 10 grader F (-12 C). Bruk plast rad dekker eller bøyle hus hvis du ikke har pålitelig snødekke, råder Coleman.
  • Spread mulch rundt grønnsakshagen for å redusere konkurransen fra gress og ugress og gi isolasjon for planter.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com