Hva gjør jeg sette i en vase med roser å gjøre dem vare lenger?

July 12

Hva gjør jeg sette i en vase med roser å gjøre dem vare lenger?


Enten du motta en rose bukett for en spesiell anledning eller kutte et arrangement av blomster fra hagen din, vil du holde dine blomster ser vakker så lenge som mulig. Roser er temperaments blomster; alt fra vinkelen på stammen kutt, vanntemperaturen, og hva du legger til vannet kan utvide eller begrense levetiden på ordningen.

Rent vann

Det viktigste som du putter i en vase med roser er rent vann. Start med en ren vase. Bakterier kan bygge opp i vaser som gjenbrukes uten å være grundig rengjort bakterier kan angripe dine friske roser og begrenser deres liv. Vask vasen med varmt såpevann eller kjøre det gjennom oppvaskmaskinen, og deretter fylle vasen med vann og en capful av blekemiddel. La vase å suge i fem minutter og skyll den ut. Når du setter rosene i vasen, bruk rent, lunkent vann og endre vann annenhver dag for å unngå bakterier buildup. Unngå å bruke bløt vann som sin høyt natrium innhold hastigheter forverring av roser.

Flower Mat

Mange blomsterbutikker tilbyr en pakke av pulverisert cut-blomsten mat, også kjent som fuktighetsgivende løsning, med ordninger de selger. Hvis du er å kutte blomstene selv fra hagen din, kan du kjøpe denne blomsten mat fra en hage eller blomsterhandler forsyning butikken og deretter legge den til vasen i henhold til pakken instruksjoner. Hvis du ikke får tilgang til denne maten, lage din egen løsning ved å blande 6 oz. av sitron-lime soda med en liter vann og bruke det til å fylle vasen. Ikke bruk diett brus.

Andre alternativer for mat

Lag en løsning av 2 ss. sitronsaft, 1 ss. av sukker og en ¼ ts. av blekemiddel til 4 qt. av vann. Fyll vasen med denne løsningen. Hvis du bruker denne løsningen, trenger du bare å bytte vann hver tredje eller fire dager, eller når vannivået i vasen faller.

Eddik og Aspirin

Mens noen mester gartnere uenige om dens effektivitet, den "Farmers 'Almanac" anbefaler å legge en ss. av eddik og ½ ts. sukker med å vasen med varmt vann for å forlenge levetiden på roser. En annen vanlig, men uprøvd, metode for å legge liv til dine roser er å slippe en singel, ubestrøket hvitt aspirin til vannet.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com