Hva er polymermodifisert mørtel?

April 24

Hva er polymermodifisert mørtel?


Mørtel, en viktig ingrediens i mur konstruksjon, er tradisjonelt laget ved å kombinere vann med tre bestanddeler: Portland sement, kalk og sand. Selv om å endre andelene av hver av disse gir et utvalg av styrke og andre egenskaper, har tradisjonelle mørtel noen ulemper. Mørtel med polymere tilsetninger kan utnyttes fordelaktig og økonomisk i visse tilfeller.

Grunnleggende og Formål

Polymer-modifisert mørtel fremstilles ved å erstatte en del av de tradisjonelle bindemidler med polymerer. Polymerer tilsettes til mørtel for å øke egenskaper som kan omfatte adhesjon, seighet, bøye eller strekkfasthet, og bestandighet mot kjemikalier. Polymerer virker til å forbedre bearbeidbarheten og adhesjonen av nonhardened mørtel og ofte krever mindre tilsatt vann enn det tradisjonelle mørtel, noe som resulterer i færre porer og sterkere sement, deretter redusere vanninntrengning og permeabilitet til salter.

Typer av Polymers

Polymermodifisert mørtel er ofte kommersielt tilgjengelig med alle ingredienser som allerede er inkludert i blandingen. Ellers polymer tilsetningsstoffer, som kan deles inn i klasser, tilsettes til mørtel blanding. Redispergerbart polymer-pulver som etylenvinylacetat tilsettes vanligvis til tørr mørtel blanding. Vannløselige polymerer så som polyvinylalkohol er også pulvere, men blir tilsatt til våt mørtel blanding. Vandige latekssuspensjoner innebære latekspartikler suspendert i vann som er i stand til å belegge fuktighetsgivende sementpartikler. Endelig er flytende polymerer som epoksyharpikser eller umettede polyestere tilsettes under blanding for å skape et nettverk av sementert polymer hydrat, øke styrken av blandingen.

bruk

Polymer-modifisert mørtel anvendes i et utvalg av mørtel og betong reparasjon og primære konstruksjons anvendelser. Redusert vann og salt inntrengning gjør polymer-modifisert morter ideelt for murverk utsatt for forvitring og andre ytre forhold. Polymermodifisert thinset mørtel er designet for å følge fliser til betong og sement styret underlag uten å måtte suge flisene på forhånd. Polymer-modifisert mørtel er mye brukt for reparasjon formål på grunn av deres minimert krymping og evne til å binde med enda tette flater.

Andre Mulige Tilsetningsstoffer

I tillegg til polymerer, er andre typer materialer med jevne mellomrom tilsettes til mørtel for å oppnå ønskede egenskaper. Fargepigmenter kan noen ganger tilsettes til mørtel for å endre mørtel utseende. Akseleratorer og retardere, da lagt, arbeide for å redusere eller øke lengden på tiden mørtelen krever å kurere, til en viktig egenskap manipulere i ekstremt kaldt eller varmt, fuktig vær. Andre mørtel tilsetningsstoffer inkluderer mineral tilskudd, slik som silikastøv, aggregater og inerte fyllstoffer, plastiser kjemiske tilsetningsstoffer og fiber for å hjelpe kontroll krymping.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com