Fakta om Sawtooth eiketrær i Nord Georgia

February 15

Tolerante av tørr jord, men koser de fuktige surt jordsmonn i det nordlige Georgia, den sagtannet eik (Quercus acutissima) er innfødt til østlige Asia, men lett naturlige tilstand. Faktisk produserer dette eiketre mange eikenøtter at det er potensielt sprer seg over det østlige USA på bekostning av innfødte trær 'frøplante etablering. Når plantet for å skaffe mat til dyr, spesielt fugler som ville kalkuner, det er ufattelig dekorative og skygge kvaliteter til dette treet som kan overtale nord georgiere å dyrke den.

hardførhet

Selv ikke hører hjemme i noen del av Georgia, er sagtannet eik stand til å vokse godt i alle fylker. Det er vinter hardfør i US Department of Agriculture soner 5 til 8, som omfatter Nord-Georgia. Dette treet er også svært tolerante av tørr jord og en og annen tørke av regionene, og er blant de mer lett transplanterte av eik sammenlignet med de sensitive Tapp røttene til unge trær av andre eik arter. En begrensende faktor for å lykkes med den sagtannet eik er dens manglende evne til å overleve ild i tørt gress eksponering, ifølge National Wild Turkey Federation.

Størrelse

Når unge, sagtannet eiketrær vise et pyramideliknende form, og med alderen, blir mer avrundet med en spredning baldakin. Dens moden høyde varierer fra 35 til 60 fot høy og 40 til 70 fot bred.

Egenskaper

En vinter løvtrær, unfurls sagtannet eik bladene tidlig om våren, og de blir gule-tan i slutten av høsten og kan vedvare på grenene godt inn om vinteren når døde og tørket. De mørke grønne blader er smale, smalner lanser (opp til 8 inches i lengde) med små stritter tenner på kantene. I Nord-Georgia, trærne blomstrer i midten av mai og er små og lite synlige; mannlige blomstene skur pollen i vinden for å bestøve de nærliggende kvinnelige blomster. Kvinnelige blomstene blitt rike brune eikenøtter i fargen når moden, innkapslet i en frilly lue med buede skalaer. Eikenøtter er produsert i overflod og hver måler ca en tomme i diameter.

økologiske Fordeler

Ifølge National Wild Turkey Federation, kan sagtannet eiketrær begynne peiling eikenøtter i så lite som 4-5 år etter planting, selv om trær med en alder av ti år er mer konsekvent. Dermed denne arten av eik produserer eikenøtter for ekorn, rådyr og fugler betydelig tidligere enn andre innfødte eik, som kan ta i overkant av 20 til 30 år før noe som gir den første eikenøtt frukt. Innholdsrik produksjon av eikenøtter gir mat til dyr og kan raskt brukes til å spire trær for ornamental bruk i parker, hager og for Atlanta urbane gateplantings. Dessuten tåler den sagtannet eik tørke, så dens bruk som en skygge treet kan minske behovet for vanning.

bekymringer

The University of Georgia Center for Invasive Species og Ecosystem Health har plassert sagtannet eik på en liste over invasive plantearter. Selv om det bare er for tiden rangert som en kategori 4-anlegg, er det å bli nøye overvåket for å avgjøre hvorvidt det fortrenger stedegne trær og andre planter fra innfødte Georgia skog og savanne habitater. Denne eik arter har vist seg å være rømmer dyrking og spirende og invadere skogsområder i Georgia. Dermed plante treet i Nord-Georgia, men akseptabelt, kan føre til spredning av levedyktige frø eikenøtter av dyr og naturlig fall fra trær. Dette fører potensielt til ukontrollerte frøplanter over landskapet. Forsiktighet bør tas for å hindre eikenøtter fra infiltrere naturlige skog kanter.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com