Spørsmål om Zoysia Grass

March 3Zoysiagrass er en varm-sesong gress som danner en tett, jevn torv. Den vokser i et bredt spekter av sure eller alkaliske jordarter, inkludert sand eller leire. Det motstår ugress, og krever ikke hyppig klipping. Disse egenskapene gjør det til et godt valg for plener, golfbaner, parker og idrettsanlegg i den sørlige delen av USA.

Hva er ulempene med Zoysiagrass?

Den største ulempen med zoysiagrass er at den vokser meget langsomt, sprer seg bare 6 inches i året. Dette betyr at det kan ta lang tid å etablere en plen. Selv zoysiagrass er motstandsdyktig mot slitasje, gjenoppretter den sakte når det er blitt skadet. Den danner også et tungt lag av tekke eller uten spaltning plantemateriale, ved siden av jorda, som huseiere må jevnlig fjerne.

Hvordan Grow Do Zoysiagrass?

De fleste varianter av zoysiagrass er dyrket ved å transplantere stykker av torv. Tre metoder benyttes: sodding, plugging og sprigging. Sodding innebærer fastsettelse av små firkanter eller ruller med torv som helt dekker plenen området. Det resulterer i en "instant" plenen, men kan være svært kostbart. Plugging er den vanligste metoden som brukes, og innebærer å kutte rektangulære eller sirkulære plugger av gress og plante dem i rader ca 6 inches fra hverandre. Denne metoden tar vanligvis et år for å dekke plenen helt. Sprigging innebærer planting kvister eller løpere som har minst 2 til 4 noder hver i rader som er ca 6 inches fra hverandre.

Betyr Zoysiagrass trenger å bli befruktet?

Ifølge en University of Missouri anlegget spesialist, må zoysiagrass mindre gjødsel enn andre gressorter. The Alabama Cooperative Extension spesialist sier at det er behov for mye befruktning, og i henhold til Texas Cooperative Extension ekspert, den trenger et moderat nivå av nitrogengjødsel. Så, hvor mye gjødsel plenen krever kan være avhengig av hvor du bor. Test din jord før gjødsling, fordi for mye gjødsel kan føre til sykdommer, tykkere tekke, færre røtter, og andre problemer. Selv om zoysiagrass tåler et stort utvalg av jordtyper, svakt sur jord med en pH-verdi mellom 6,0 og 6,5 er best.

Betyr Zoysiagrass må vannes?

Noen eksperter, inkludert de ved University of Missouri Extension og Texas Cooperative Extension, si at vanning er vanligvis ikke nødvendig med mindre det er en lengre periode med tørt vær. Men sier Alabama Cooperative Extension spesialist som zoysiagrass krever hyppig vanning. Sjekk med din lokale samarbeidsvillig forlengelse for vanning krav i ditt område. Når man gjør vann, vann tidlig om morgenen og fukte jorden til en dybde på 4 til 6 inches. Tidlig morgen vanning bidrar til å redusere sykdommer.

Hvor mye sollys gjør Zoysiagrass kreve?

Zoysiagrass foretrekker full sol, men tåler litt skygge. Gress i skyggefulle områder vil være tynnere enn på solrike deler av plenen. Seks til åtte timer med sollys er best.

Er Weeds et problem?

Zoysiagrass er motstandsdyktig mot ugress og crabgrass er vanligvis ikke et problem på etablerte plener. Påfør crabgrass preventer tidlig på våren hvis du er å etablere en plen eller klippe det tett. Ugress som chickweed og henbit kan invadere plenen når gresset er sovende, syk eller skadet av insekter. Kontrollere disse ugress i høst, før de blomstrer.

Hvordan du klippe Do Zoysiagrass?

Sett din klippehøyde på 1 til 2 inches, og ikke fjerne mer enn 1/3 av bladet bladet på en gang. Du trenger ikke å rydde opp i gresset, så lenge de ikke danner hauger på plenen. Klippe plenen på laveste innstilling i løpet av våren vil fjerne døde blader og hjelper plenen bli grønn raskere.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com